Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Umjetnici pokazali talent u izradi umjetničke keramike na jezeru Ješkovo

S obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa, ove godine simpozij nije bilo moguće organizirati na međunarodnom nivou

Preporučujemo

U nedjelju, 20. rujna otvorena je izložba koja je rezultat 12. simpozija umjetničke keramike koja se svake godine održava na jezeru Ješkovo u organizaciji udruge Motacilla Alba, pod vodstvom Dragutina Ciglara.

S obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa, ove godine simpozij nije bilo moguće organizirati na međunarodnom nivou, no unatoč skromnijem obimu, kvaliteta umjetničkih radova bila je na visokoj razini.

Otvorenje izložbe simpozija keramike na Ješkovu

Na otvorenju izložbe, posjetitelje simpozija pozdravili su domaćini Dragutin Ciglar Lao i Marko Lončar, zatim se obratila direktorica Turističke zajednice područja Središnja Podravina, Elizabeta Milanović Glavica koja je organizatoru i sudionicima čestitala na ustrajnosti i sudjelovanju.

Otvorenje izložbe simpozija keramike na Ješkovu

Također, svima se obratio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, koji se u svom govoru osvrnuo se na prošle simpozije, na potencijale koje ima, pohvalio ustrajnost te napor i trud koji Dragutin Ciglar ulaže u promociju Ješkova i čitavog Prekodravlja.

Na 12. simpoziju umjetničke keramike na Ješkovu sudjelovali su umjetnici: Mirjana Marenić, Katica Trumbetaš i Slavenka Bakovic iz Velike Gorice, Iva Lelić iz Križevaca, Laura Markešić iz Koprivnice te domaćini Dragutin Ciglar Lao i Marko Lončar, koji su pokazali svu raskoš i umjetnički talent.

Otvorenje izložbe simpozija keramike na Ješkovu

Kako bi sve bilo zabilježeno, pobrinuo se Matija Dolenec iz Koprivnice, službeni fotograf simpozija.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti