Četvrtak, 6. listopada 2022.

Uspješna akcija Zaklade Ana Rukavina u Koprivnici, u registar se upisale 34 osobe

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je 'Lijek je u nama' kojom Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote

Preporučujemo

Zaklada Ana Rukavina u ponedjeljak je u prostorijama koprivničkog društva Crvenog križa održala akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica
Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica // Foto: GDCK Koprivnica

Upisu su mogli pristupiti svi zdravi građani od 18 do 40 godina. Odaziv je bio odličan, a u dva sata provođenja akcije u registar su se upisale 34 osobe.

Akcija je održana kako bi se pomoglo mladoj Sari kojoj za ozdravljenje od rijetke autoimune bolesti treba transplantacija krvotvornih matičnih stanica, ali i svim ostalim oboljelim osobama koje čekaju svoje podudarnog darivatelja.

Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica
Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica // Foto: GDCK Koprivnica

Akciju su provele djelatnice Zaklade Ana Rukavina, a pomagale su volonterke koprivničkog društva Crvenog križa te medicinske sestre iz županijskog Doma zdravlja.

Djelatnice Zaklade Ana Rukavina, volonterke koprivničkog društva Crvenog križa i medicinske sestre iz županijskog Doma zdravlja
Djelatnice Zaklade Ana Rukavina, volonterke koprivničkog Crvenog križa i medicinske sestre iz županijskog Doma zdravlja // Foto: GDCK Koprivnica

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je ‘Lijek je u nama’ kojom Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote.

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (World Marrow Donor Association), upisano više od 62.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 156 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

- Advertisement -

Najnovije objave