Petak, 12. travnja 2024.

Važan projekt za udrugu Latice, sedmero štićenika dobilo asistente

Ciljana skupina projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama

- Oglas -

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, 13. siječnja, započela je s provedbom projekta “Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama Latice Koprivnica”.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz javni poziv “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II”. Kroz projekt je sedmero osoba s intelektualnim teškoćama, odnosno invaliditetom omogućena usluga osobne asistencije i zaposlenje sedmero osobnih asistenata te voditelj projekta i administrator.

– Cilj projekta je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Ciljana skupina projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama – istaknuli su iz udruge.

- Oglas -

Ukupna vrijednost projekta čija će provedba trajati dvije godine iznosi 933.331,70 kuna te je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Usluga osobne asistencije provodi se prema uputama Ministarstava i Nacionalnog stožera cijelo vrijeme bez obzira na sve probleme uzrokovane koronavirusom, a osobnim asistentima osigurana je zaštitna oprema, maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Kako bi se osigurala promidžba i vidljivost projektom je financirano tiskanje majica, letaka, plakata i roll up-a.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti