Srijeda, 31. svibnja 2023.

Važna obavijest korisnicima koprivničke knjižnice o radu i uvjetima posudbe

Vraćanje građe i posudba bit će organizirani na ulazima u knjižnicu i to na ulazu sa Zrinskog trga za korisnike Odjela za odrasle te na glavnom ulazu u haustoru za korisnike Dječjeg odjela i Stručno-znanstvenog odjela

Od utorka, 28. travnja, prema uputama Stožera civilne zaštite, Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica počinje postupno otvaranje vrata građanima, ali s ograničenim uslugama, prilagođenim radnim vremenom i uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora, u početnoj fazi moguće je koristiti isključivo usluge vraćanja građe i posudbe uz uputu da građu naručite unaprijed kako bi se izbjegle gužve i dugo čekanje u redu.

Knjižnica će pružati i uslugu rješavanja informacijskih upita isključivo uz najavu, a sve druge usluge knjižnice, čitaonički prostori i programi do novih uputa Stožera neće biti aktivni.

Za sve izmjene i dodatne informacije korisnici mogu pratiti obavijesti na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama knjižnice.

Knjižnica će usluge za korisnike pružati, od 28. travnja, od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 13 do 16 sati.

U početnoj fazi otvaranja korisnici neće moći ulaziti u prostor Knjižnice. Vraćanje građe i posudba bit će organizirani na ulazima u knjižnicu i to na ulazu sa Zrinskog trga za korisnike Odjela za odrasle te na glavnom ulazu u haustoru za korisnike Dječjeg odjela i Stručno-znanstvenog odjela.

Zakasnina ostvarena u vrijeme kada je knjižnica bila zatvorena neće se naplaćivati pa nije nužno odmah doći vratiti knjige jer se do 15. 6. zakasnina neće obračunavati.

Što se tiče posudbe građe, moli se korisnike da željenu građu što više naručuju unaprijed putem knjižnične aplikacije, e-mailom ili telefonom kako bi ju knjižničari mogli pripremiti i kako bi se izbjeglo dugo čekanje i velika gužva.

Kontakti su dostupni na http://www.knjiznica-koprivnica.hr/knjiznica/kontakt.asp?n=1).

Velika pomoć u odabiru građe je e-katalog koji nudi mogućnost pretraživanja sve građe koju knjižnica ima te provjeru njezine dostupnosti. Ako se korisnici još nisu upoznali s mogućnostima kataloga, ovo je najbolje vrijeme.

Katalog je dostupan ovdje: https://library.foi.hr/lib/index.php?b=20 i putem knjižnične aplikacije.

Posudba građe bit će ograničena na 5 primjeraka građe u Odjelu za odrasle, Dječjem odjelu te u Stručno-znanstvenom odjelu. Građa sa Stručno-znanstvenog odjela moći će se posuditi isključivo uz najavu.

Informacijski upiti (teme za referate, diplomske radove i sl.) ne rješavaju se odmah te ih je potrebno unaprijed zatražiti (aplikacija, e-mail, sandučić na ulazu u knjižnicu). Moli se da u upitu korisnici navedu temu, predmet, vrstu rada i osobne podatke. Knjižničari će javiti termin podizanja građe.

Za vraćanje građu nije potrebno prethodno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će biti smještena u karantenu na 72 sata (prema preporukama) te nakon toga razdužena i pripremljena za daljnju posudbu. Zbog toga molimo korisnike za strpljenje jer vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu.

Mole se korisnici da se zbog svoje i sigurnosti zaposlenika prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

Bibliobus neće obilaziti stajališta dok se ne ostvare osnovne pretpostavke vezane uz zaštitu korisnika i osoblja. Knjige koje su trenutno kod korisnika ne trebaju se vratiti dok Bibliobus ponovno ne počne s radom.

– Kako smo dugo bili zatvoreni očekujemo veću posjećenost pa stoga preporučujemo da ipak zajednički izbjegavamo gužvu i razmislimo kada je najbolje navratiti do knjižnice. Knjižničari će se kao i uvijek truditi pružiti uslugu kvalitetno i u najkraćem mogućem roku, no pozivamo korisnike da budu strpljivi i da se pridržavaju navedenih uputa – stoji na stranicama koprivničke knjižnice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti