Petak, 3. veljače 2023.

Važna obavijest Općine Gola o podjeli božićnice

Osobama starijim od 65 godina bez ikakvih mirovinskih primanja isplata sredstava vršit će se na temelju priložene osobne iskaznice i potpisane izjave da nisu korisnici nikakvih mirovinskih primanja

Preporučujemo

Općinsko vijeće Općine Gola odobrilo je božićnicu umirovljenicima, korisnicima osobne invalidnine, osobama starijim od 65 bez ikakvih mirovinskih primanja, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb i roditeljima djece polaznika COOR-a Podravsko sunce s prebivalištem na području općine.

Pravo na božićnicu imaju:

  • 300 kuna (39,82 eura) – korisnici zajamčene minimalne naknade, roditelji djece polaznika COOR-a Podravsko sunce, korisnici osobne invalidnine i osobama starijim od 65 bez ikakvih mirovinskih primanja,
  • 300 kuna (39,82 eura) – umirovljenici s mirovinom do 1800 kuna (238,90 eura)
  • 200 kuna (26,54 eura) – umirovljenici s mirovinom s primanjima od 1800,01 (238,90 eura) do 2500 kuna (331,81 eura)

“Isplata sredstava vršit će se na temelju odreska za mirovinu od prethodnog mjeseca, a umirovljenici koji primaju mirovinu putem tekućih ili štednih računa poslovnih banaka moraju predočiti obavijest o mirovinskim i invalidskim primanjima za prethodni mjesec”, stoji na službenim stranicama Općine Gola.

Osobama starijim od 65 godina bez ikakvih mirovinskih primanja isplata sredstava vršit će se na temelju priložene osobne iskaznice i potpisane izjave da nisu korisnici nikakvih mirovinskih primanja.

Također, korisnici zajamčene minimalne naknade i korisnici osobne invalidnine dužni su uz zahtjev priložiti presliku rješenja Centra za socijalnu skrb.

Roditelji djece polaznika COOR-a Podravsko sunce dužni su priložiti potvrdu o školovanju, stoji na službenim stranicama Općine Gola.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti