Četvrtak, 29. veljače 2024.

Važna obavijest Općine Gola o podjeli božićnice

Osobama starijim od 65 godina bez ikakvih mirovinskih primanja isplata sredstava vršit će se na temelju priložene osobne iskaznice i potpisane izjave da nisu korisnici nikakvih mirovinskih primanja

- Oglas -

Općinsko vijeće Općine Gola odobrilo je božićnicu umirovljenicima, korisnicima osobne invalidnine, osobama starijim od 65 bez ikakvih mirovinskih primanja, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb i roditeljima djece polaznika COOR-a Podravsko sunce s prebivalištem na području općine.

Pravo na božićnicu imaju:

  • 300 kuna (39,82 eura) – korisnici zajamčene minimalne naknade, roditelji djece polaznika COOR-a Podravsko sunce, korisnici osobne invalidnine i osobama starijim od 65 bez ikakvih mirovinskih primanja,
  • 300 kuna (39,82 eura) – umirovljenici s mirovinom do 1800 kuna (238,90 eura)
  • 200 kuna (26,54 eura) – umirovljenici s mirovinom s primanjima od 1800,01 (238,90 eura) do 2500 kuna (331,81 eura)

“Isplata sredstava vršit će se na temelju odreska za mirovinu od prethodnog mjeseca, a umirovljenici koji primaju mirovinu putem tekućih ili štednih računa poslovnih banaka moraju predočiti obavijest o mirovinskim i invalidskim primanjima za prethodni mjesec”, stoji na službenim stranicama Općine Gola.

- Oglas -

Osobama starijim od 65 godina bez ikakvih mirovinskih primanja isplata sredstava vršit će se na temelju priložene osobne iskaznice i potpisane izjave da nisu korisnici nikakvih mirovinskih primanja.

Također, korisnici zajamčene minimalne naknade i korisnici osobne invalidnine dužni su uz zahtjev priložiti presliku rješenja Centra za socijalnu skrb.

Roditelji djece polaznika COOR-a Podravsko sunce dužni su priložiti potvrdu o školovanju, stoji na službenim stranicama Općine Gola.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti