Subota, 18. svibnja 2024.

Važna obavijest za sve korisnike koprivničke bolnice

Liste čekanja će se ažurirati i organizirati prema prioritetima koje će revidirati voditelji odjela u skladu s postavljenim kriterijima dobi i tipa oboljenja

- Oglas -

Ravnatelj koprivničke bolnice Dr. Tomislav Bardek Mato Devčić na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je detaljno pojasnio dinamiku reaktivacije bolničkog sustava koji se postupno, ali uz posebne protokole, vraća normalnom režimu rada.

“Provodimo čitav niz aktivnosti kako bi optimalno prilagodili sustav za obavljanje dijagnostike i operacijskih zahvata koji su bili zakazani, no zbog pojave koronavirusa nisu realizirani. Osmislili smo čitav niz protokola i pravila kako bi adekvatno zbrinuli pacijente, ali i dalje štitili bolnički sustav. Svi pacijenti u narednim danima moći će obavljati specijalističke preglede, a operacijski programi krenut će vrlo vjerojatno nakon 11. svibnja. U proteklih mjesec dana smo uspjeli sačuvati sustav, zbrinuli smo niz onkoloških bolesnika koji nisu osjetili problematiku epidemije. Uspješno smo prebrodili val epidemije i sada će biti potrebno puno strpljenja, no vraćanje u normalu se ne smije ubrzavati”, kazao je ravnatelj Devčić.

– Liste čekanja će se ažurirati i organizirati prema prioritetima koje će revidirati voditelji odjela u skladu s postavljenim kriterijima dobi i tipa oboljenja – istaknuli su iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

“Oni koji su propustili termine neka ne brinu, organizirali smo rad u smjenama i subotom. Sve pacijente ćemo telefonski kontaktirati, a i oni sami mogu slobodni nazvati i provjeriti za termin. Molim pacijente da poštuju termine te da ne dolaze prerano i čekaju ispred bolnice. Oni koji dolaze na operacijske zahvate morat će imati pripremljen negativan nalaz na COVID-19 koji nije stariji od 24 sata”, upozorio je ravnatelj Devčić.

Pojasnio je kako izgleda novi protokol za pacijente koji dolaze u bolnicu na preglede ili operacijske zahvate.

“Svaki pacijent je obavezan prilikom ulaska u bolnicu nositi masku, bilo platnenu ili jednokratnu kiruršku. Medicinska sestra na prijemu u bolnicu će im izmjeriti temperaturu, dezinficirati ruke, a u ambulantama će morati biti udaljeni minimalno dva metra za što će se brinuti djelatnici koji su odgovorni za rad tih ambulanti. Molim pacijente za strpljenje, sve narudžbe će se obavljati telefonski i po terminima tako da neće biti nesporazuma. Trebat će strpljenja i razumijevanja, no vjerujem kako ćemo radom u smjenama i subotom za dva do tri mjeseca nadoknaditi propušteno”, kazao je ravnatelj Devčić.

Sve informacije, brojevi telefona i protokol moći će se naći na internet stranici Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti