Srijeda, 24. srpnja 2024.

[VIDEO] Ogenj izbacio novi singl ‘RepubliKaj’ kojim je najavio istoimeni album

Tekst potpisuje Tomislav Mihac Kovačic, u glazbi mu se pridružio Petar Šimčić, a aranžman potpisuje cijeli bend

- Oglas -

Kratkom, pitkom i himničnom pjesmom ‘RepubliKaj’, koprivnički bend Ogenj najavljuje svoj novi istoimeni album. Ono što je Lepa Mara bila za ‘Domaj’, ‘Kaj ne bi bilo’ za ‘Si kak jen’, to je RepubliKaj za ‘RepubliKaj’.

Ogenj novom pjesmom spaja sve dijalekte, radeći pritom ono u čemu su najbolji – fantastičnu plesnu glazbu s pitkim i pomalo šaljivim tekstualnim angažmanom.

Pa tako u toj njihovoj idealnoj ‘Republikaj’ ima nas svakakvih – i širokih i dugačkih, i pametnih i naivnih, ali svi smo si sve i svima nama je stalo za nju i ništa joj ne nedostaje, izjavili su iz benda.

- Oglas -
Ogenj
Ogenj // Foto: Ivan Mlinar

Glazbeno se naslanjajući na folk rock, irish/celtic punk, Ogenj daje onaj svoj bazični impuls u kojom ugošćuje fantastičnog virtuoza na harmonici – Andriju Bricelja, kao i starog znanca i nekadašnjeg punopravnog člana na violi – Luku Iverca, dok po prvi put Tomislav Mihac Kovačic ne ostaje sam u svojim vokalnim dionicama, kojima vokalnu širinu daje i Nina Šešić-Mežnarić.

– Zamah na stranu tradicije, korijenja utopljenog u debelu plodnu zemlju rokenrola donosi nam kratku, pitku, himničnu skladbu koja opet veliča, koja opet slavi i raduje se zbog te „utopijske“ domovine koja je tu među nama. Za koju ne treba preko „grane“ a niti preko „bare“, za koju je potrebno otvoreno srce, dječja jednostavnost i maštovitost – dodaju iz Ognja.

Video je sniman pod budnim okom i kamerama Marka Čordaša (Studio Jeka), uz asistenciju Tihomira Kerezije. Fantastična lokacija starog grada Bosiljeva, koji i u svom prilično derutnom stanju odiše nekim starim vremenima u dalje priča priče iz ponosne prošlosti.

– Savršena lokacija za jedan kajkavski bend, da na rubu kajkavskog područja udari novi kamen temeljac nove idealne republike. Ovom prilikom zahvaljujemo Općini Bosiljevo kao i NaturaVivi na odličnoj suradnji i izlasku u susret kod odabira lokacije. Starom gradu Bosiljevu udahnuli smo novi duh, osvježili i obnovili živost te stavili ga na kartu Ogenj Republike – dodali su.

Tekst potpisuje Tomislav Mihac Kovačic, u glazbi mu se pridružio Petar Šimčić, a aranžman potpisuje cijeli bend. Snimao je Benjamin Fabić, bubnjar benda, dok miks i master potpisuje Matej Zec, G.I.S. studio. Izdavač je Dallas Records.

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti