Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Vježbalište u Kapeli Podravskoj imat će 12.000 eura vrijednu opremu

Park će biti smješten kraj malonogometnog igrališta s umjetnom travom u Kapeli Podravskoj, a prema uvjetima natječaja dizajn i veličinu svog vježbališta, gradovi i općine biraju sami, uz uvjet da minimalno jedna sprava u parku bude namijenjena osobama s invaliditetom

Preporučujemo

U Općinu Veliki Bukovec stigle su lijepe vijesti pred sam kraj godine. Prijavom na natječaj Hrvatske lutrije odobreno joj je maksimalnih 12.000 eura, odnosno 90.414 kuna za vježbalište, odnosno opremanje parka za vježbanje na otvorenom.

Posebno veseli činjenica da se od 161 prijavljenih u 20 odabranih našla i mala općina iz Varaždinske županije. Da ih je pod kraj iznimno teške godine obilježene katastrofalnom tučom, malo pomazila i sreća potvrdio je sam načelnik Franjo Vrbanić koji je na svečanosti u Zagrebu potpisao ugovor za realizaciju ovog hvalevrijednog projekta.

Vježbalište iliti park za vježbanje će biti smješten kraj malonogometnog igrališta s umjetnom travom u Kapeli Podravskoj, a prema uvjetima natječaja dizajn i veličinu svog vježbališta, gradovi i općine biraju sami, uz uvjet da minimalno jedna sprava u parku bude namijenjena osobama s invaliditetom.

– Bili smo ugodno iznenađeni kada su nam javili da smo dobili sredstva Hrvatske lutrije. Naime, i sam način odabira na neki je način bio lutrija s obzirom na to da se izvlačenjem birala po jedna jedinica lokalne samouprave iz 20 županija. Čisto za kraj godine da imamo i mi malo sreće u nečemu – izjavio je načelnik Vrbanić, dodavši kako odmah iza Nove godine kreću u realizaciju projekta.

Dobitnici natječaja obvezni su do 30. rujna to napraviti, a do 30. listopada iduće godine poslati izvješće prema Hrvatskoj lutriji da su sredstva utrošena za tu namjenu.

– Sve ovisi o odabiru izvođača i dobavljača, vidjet ćemo tko će nam ponuditi najbrže i najpovoljnije uvjete, ali u prvoj polovici 2023. godine to planiramo realizirati, točnije do 30. lipnja – zaključio je načelnik Vrbanić.

Eto, i ova nagrada je dokaz da se nikada ne smije posustati, kakve god vas nevolje snašle. Nije lako dići glavu i ići naprijed, ali za to uvijek treba pronaći snage. U Općini Veliki Bukovec toga su i te kako svjesni. I zato ih, uz sve nevolje, upornost na kraju i nagradi.

Dobitnici sredstava Hrvatske lutrije
Dobitnici sredstava Hrvatske lutrije na maloj svečanosti u Zagrebu // Izvor fotografije: Općina Veliki Bukovec
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti