Utorak, 30. svibnja 2023.

Vozači Rotora nastupili na prvom ovogodišnjem gravelu u Ludbregu

Gravel je naziv za bicikl koji nije ni cestovni ni brdski, no ovu je utrku ipak većina natjecatelja vozila na brdskim (MTB) biciklima

U Ludbregu je prošle nedjelje održan prvi ovogodišnji gravel u okolici na kojem su nastupili i članovi Biciklističkog kluba Rotor iz Koprivnice.

Gravel je naziv za bicikl koji nije ni cestovni ni brdski, no ovu je utrku ipak većina natjecatelja vozila na brdskim (MTB) biciklima, s obzirom na to da ovakav profil utrke na gravelu mogu odvoziti samo iznimno dobro pripremljeni natjecatelji.

Gravel
Detalj s gravel utrke u Ludbregu // Foto: Facebook BK Rotor

Nastupilo je ukupno stotinu biciklista, a među njima i 14 članova Rotora.

”Unatoč lošem vremenu dan prije, dočekalo nas je sunce i cijeli dan se vrijeme suzdržavalo od nekakvih pretjeranih neugodnosti. Jest da je bilo malo svježe na startu, pa jako vruće na Kalniku.. pa sa “prekrasnim” vjetrom u prsa kod svima drage dionice Slanje-Ludbreg, no nitko se nije pretjerano žalio. Staza je bila dijelom mokra, dijelom totalna kaljuža, a dijelom taman toliko mokra da ste imali osjećaj da se vozite kroz tijesto. Svi su uspješno završili utrku, a Zlatica Pernjak je odnjela pobjedu u ženskoj kategoriji. Od muških predstavnika, najbrži Rotorovac je bio Mateo Hudoletnjak sa vremenom od 3:12:11. Za njime je došao Damir Kukec koji je unatoč bušenju gume odvozio za 3:21:53. Slijedi ga Dejan Brajković koji je u odličnoj formi odvozio za 3:37:16. Ostatak kluba je odvozio svatko prema svojoj fizičkoj spremi i tome sukladnom vremenu. Bitno je napomenuti da su svi stigli unutar vremenskog limita”, izvijestilo je BK Rotor na Facebook stranici.

Gravel
Najbrže natjecateljice // Foto: Facebook BK Rotor

Detaljne rezultate možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti