Petak, 25. lipnja 2021.

Za koprivničku Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno 180 kilograma hrane

Ovaj put volontirale su majka i kći, Milica i Nives Grubić

Preporučujemo

Iznimno uspješna bila je akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo u ponedjeljak u robnom centru KTC u Koprivnici.

U četiri sata, koliko je trajala akcija, građani su u kolicima vrijednih volonterki ostavili oko 180 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i četiri komada higijenskih potrepština.

Kao i inače na ovakvim akcijama, na ulazu u KTC volonteri su kupcima dijelili letke s popisom proizvoda potrebnih u Socijalnoj samoposluzi te preuzimali donacije.

Ovaj put volontirale su majka i kći, Milica i Nives Grubić.

“Iznimno nas veseli da se plemenitost pomaganja drugima prenosi u obiteljima, a ta je međugeneracijska suradnja ujedno urodila odličnim rezultatom ove akcije. Svima koji su sudjelovali u akcijama prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za Socijalnu samoposlugu ili će to učiniti, zahvaljujemo na velikodušnosti i darežljivosti”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Milica i Nives Grubić, volonterke Crvenog križa
Milica i Nives Grubić, volonterke Crvenog križa // Foto: Crveni križ Koprivnica

Među volonterima koji su prikupljali donacija u robnom centru KTC u Koprivnici i ovaj put su bili umirovljenici uključeni u projekt “Volonter penzioner”. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad” Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Najnovije objave