Petak, 19. srpnja 2024.

Ženska hrvatska kuglačka reprezentacija osvojila ekipno zlato na domaćem EP u kuglanju za slijepe i slabovidne

Srebro je osvojila reprezentacije Rumunjske 1885 srušenih čunjeva. Bronca je pripala kuglačicama iz Srbije s 1444 srušena čunja

- Oglas -

Grad Koprivnica domaćin je 20. IBSA Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne. Prvenstvo se održava od 7. do 13. listopada 2021., na kuglani 2 u Koprivnici. Prvog dana natjecanja 20. IBSA EP u kuglanju za slijepe i slabovidne, u Koprivnici, u ekipnoj konkurenciji za žene članice hrvatske kuglačke reprezentacije u sastavu Petra Deša, Marija Vidmar i Ruža Markešić osvojile su ekipno zlatnu medalju s ukupno srušenih 1911 čunjeva.

Srebro je osvojila reprezentacije Rumunjske 1885 srušenih čunjeva. Bronca je pripala kuglačicama iz Srbije s 1444 srušena čunja.

U Hotelu Podravina održana je svečanost otvaranja EP. Ispred Grada Koprivnice istome je prisustvovao Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice koji je zahvalio organizatorima na uloženom trudu oko organizacije te svim natjecateljima zaželio puno uspjeha. Svečanosti otvorenja prisustvovali su Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora; Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta RH; Sorina Lapadatua, predstavnik IBSA Potkomisije za kuglanje; Vesna Babić, potpredsjednica Hrvatskog športskog saveza slijepih; Ratimir Ljubić, zamjenik župana te predstavnici zajednica sportskih udruga grada i županije.

- Oglas -

Svojim nastupom svečanost su uveličali članovi Folklornog ansambla Koprivnica. Na EP nastupaju četiri reprezentacije s 48 natjecatelja iz Slovenije, Srbije, Rumunjske i domaćina Hrvatske.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti