Subota, 30. rujna 2023.

ŽKK DHPG Drnje sudjelovao na košarkaškom kampu na otoku Rabu

Iz Klubova ŽKK DHPG i ŽKK Vindi na kampu je sudjelovalo 53 osobe, dok su ostala 21 osoba bili domaći igrači i igračice.

- Advertisement -

Kamp na otoku Rabu u gradu Rabu, posljednjih pet godina organizator je ŽKK DHPG Drnje, a održan je 17. do 24. kolovoza ove godine. Na kampu je ove godine sudjelovao rekordan broj učesnika ukupno 84 košarkašice i košarkaša, što je u ova vremena respektabilna brojka.

Kamperi su bili smješteni u Dječjem odmaralištu Varaždina na Rabu, a treniralo se na vanjskim terenima grada Raba.

Stručni tim kampa sastavljen je sa troje trenera ŽKK DHPG (Željko Golubić, Nikola Rončević, Martina Kraljić), jednog trenera ŽKK Vindi – gospodin Tibor Vuković i prijašnjeg trenera juniorske reprezentacije Hrvatske gospodina Dražena Cesar – na čelu tima, u koji su bili uključena i dva domaća trenera, dok ovaj puta na kamp su iz Koprivnice vodili i medicinsko osoblje, što je pokazalo kao izvrstan potez.

- Advertisement -

Kamperi su trenirali u 3 – 5 selekcija prvenstveno prema ulaznom tehničkom znanju. Sa selekcijama, u osam dana odrađeno je 11 treninga i završni trening u kojem su organizirana razna natjecanja za igrače i igračice.

Sve kamperice i kamperi u trajno vlasništvo od organizatora kampa dobili su po dvije majice sa logom kampa i nazivom, naljepnice kampa i priznanja na ime i prezime za sudjelovanje, zatim medalje kampa za sudjelovanje, ali i knjigu trenera Cesara s posvetom „Od Badije do Moskve“, kao i proizvode sponzora, a najbolji za natjecanja po selekcijama, dodatne medalje po plasmanu.

Još neki podaci – kamperi su imali preko 60 prohodanih ili pretrčanih kilometara, 3500 odrađenih stepenica i preko 54600 vođenja lopte, oko 28000 dodavanja, oko 25000 šuteva na koš i dr.

Tijekom održavanja kampa organiziran je izlet brodicama, posjeta samostanu Sveta Eufemija – zaštitnica Raba, obilazak znamenitosti grada Raba, ali i škola plivanja, za 11 sudionika i svi postali plivači.

Iz Klubova ŽKK DHPG i ŽKK Vindi na kampu je sudjelovalo 53 osobe, dok su ostala 21 osoba bili domaći igrači i igračice.

- Advertisement -

Gradonačelnik grada Raba gospodin Nikola Grgurić, sa pročelnikom za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonkom Puljar-Matić, u gradskoj vijećnici upriličili su prijem za rukovodstvo kampa. Kao velika nadgradnja za buduće kampove na Rabu, ŽKK DHPG je uz potporu sponzora organizirao snimanje promidžbenog filma, koji će biti dopstupan polovinom rujna.

 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti