Nedjelja, 25. veljače 2024.

Županijski pročelnik Štimac izložio svoje slike u Galeriji Stepinac

Uzvanicima se obratio i autor koji je uputio zahvalu svima koji su podržali njegov rad tijekom svih godina stvaranja te je tom prilikom vlč. Šumandlu na poklon uručio i sliku koja će krasiti fundus Galerije Stepinac

- Oglas -

U prostorijama Galerije Stepinac u Koprivnici u subotu je otvorena izložba slika likovnog umjetnika i županijskog pročelnika Marijana Štimca koji se javnosti predstavio sa četrdesetak umjetničkih djela, svojevrsnim presjekom dugogodišnjeg likovnog stvaralaštva.

Svečanom otvorenju izložbe pod nazivom ‘Sve što trebamo je ljubav’ prisustvovali su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici te brojni prijatelji, umjetnici i drugi uzvanici.

Uvodnim riječima uime domaćina prisutnima se obratio vlč. Davor Šumandl, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca koji je istaknuo kako je izložba svojom porukom došla u najbolje vrijeme godine koje nas poziva da ususret Kristovom rođenju dobro promislimo o davanju sebe i svoje ljubavi za bližnje.

- Oglas -

O slikarstvu i umjetničkom stvaralaštvu Marijana Štimca govorio je Zdravko Šabarić, slikar i likovni kritičar, ujedno i pisac predgovora kataloga. Naglasio je Štimčevu predanost svim oblicima umjetnosti, širinu interesa te duboko promišljanje tematika koje su vješto transferirane u semantici likovnih kompozicija radova pri čemu se u mnogim djelima zrcali aktualnost vremena u kojem živimo.

Uzvanicima se obratio i autor koji je uputio zahvalu svima koji su podržali njegov rad tijekom svih godina stvaranja te je tom prilikom vlč. Šumandlu na poklon uručio i sliku koja će krasiti fundus Galerije Stepinac.

Izložbu je svečano otvorio župan Koren koji je uz čestitke istaknuo svestranost koja krasi Marijana Štimca izrazivši zadovoljstvo što su likovni radovi izloženi u prostoru Galerije Stepinac kao mjestu u kojem se spajaju vjera i kultura, dva vrlo važna elementa za duhovni rast svakog čovjeka.

Štimac je i svojim umjetničkim duhom, naglasio je župan, potaknuo mnoge na složenije promišljanje stvarnosti te mu poželio da u svojem đurđevačkom atelijeru stvori još mnoga djela.

Program u Galeriji Stepinac je vodio Krešimir Blažek, a svečanost ove večeri kulture je pjesmom upotpunio zbor Stepinčeve mladeži koji je za uzvanike izveo nekoliko duhovnih skladbi.

- Oglas -

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti