Subota, 30. rujna 2023.

5 kreativnih ideja za male terase i balkone

Želite provoditi vrijeme na svojoj terasi ili balkonu, ali mislite da je premalen kako biste na njega smjestili namještaj za uživanje? Bez brige, vanjski namještaj dostupan je u brojnim varijantama, a mi smo vam pripremili pet kreativnih ideja koje će vas sigurno inspirirati za uređenje vašeg eksterijera

- Advertisement -

Želite provoditi vrijeme na svojoj terasi ili balkonu, ali mislite da je premalen kako biste na njega smjestili namještaj za uživanje? Bez brige, vanjski namještaj dostupan je u brojnim varijantama, a mi smo vam pripremili pet kreativnih ideja koje će vas sigurno inspirirati za uređenje vašeg eksterijera.

1. Odredite s koliko prostora raspolažete

Vrtne garniture su dostupne u zbilja širokom rasponu različitih modela, a prije nego što pronađete svoju idealnu, izmjerite s koliko točno prostora raspolažete. Možda je vaš balkon ili terasa ipak nešto veći nego što vam se čini. Isto tako, maknite sve stvari koje vam nisu potrebe ili potražite vrtni namještaj koji u kompletu ima i ukrasne kutije koje istovremeno služe i kao mjesto za odlaganje, ali i kao mjesto za sjedenje.

2. Nemojte se ograničavati klasičnim komadima

Ako ste zbilja ograničeni raspoloživim prostorom, tada razmislite o ugrađenim klupicama na kojima možete sjediti, sklopivom stolu koji možete spustiti i slično. Ugrađene klupice mogu poslužiti i kao prostor za odlaganje stvari.

- Advertisement -

3. Zelenilo, zelenilo, zelenilo

U slučaju da nemate mjesta za velike posude za cvijeće, iskoristite zid ili drugi prostor na koji možete postaviti posudice u koje možete posaditi nešto što ne traži puno zemlje (i brige). Ako imate čvrstu ogradu, možete se odlučiti za držače koji se postave na nju i u njih postaviti posude za cvijeće ili pak pokušajte iskoristiti prozorske klupčice. Postavite barem malo zelenila na svoj balkon i zadivit će vas koliko će vam prostor postati ugodniji.

4. Iskoristite pod

Ako smatrate da nemate baš nimalo prostora za vrtni namještaj, tada iskoristite prostor na podu i postavite na njega jastuke za sjedenje. Kada je toplo, moći ćete na njima sjediti i provoditi vrijeme na svojem balkonu, a istovremeno vam neće trebati dodatni prostor za namještaj.

5. Zasvijetlite

Neovisno o tome s koliko (malo) prostora raspolažete, uvijek možete postaviti ukrasne lampice i uživati u njihovom svjetlu tijekom toplih ljetnih večeri.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti