Utorak, 30. travnja 2024.

Hrvatski zavod za zapošljavanje poduzetnicima predstavio mjere za zapošljavanje

Vaučer predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. Korisnici biraju obrazovne programe i pružatelje obrazovanja iz područja zelenih i digitalnih programa

- Oglas -

Djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci predstavili su poslodavcima i ostalim zainteresiranim korisnicima s područja Koprivnice i okolice mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu te sustav vaučera za obrazovanje u dvorani Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kontinuirano prati stanje na tržištu rada te prilagođava usluge potrebama svojih korisnika. Provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja potiče i usmjerava korisnike na aktivno uključivanje i oblikovanje tržišta rada.

Mjere su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja, temelje se na europskom i hrvatskom zakonodavstvu, a usmjerene su na:

- Oglas -

– poticanje zapošljavanja ili samozapošljavanja,
– stjecanje prvog radnog iskustva,
– obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba,
– usavršavanje/prekvalifikacije zaposlenih osoba,
– očuvanje radnih mjesta, povećanje konkurentnosti i
– poticanje mobilnosti radne snage.

Predstojnica Područnog ureda Vesna Kuterovac, uvodno je govorila o važnosti mjera aktivne politike za zapošljavanje, te spomenula rezultate provedbe u 2022. godini kada je na razini RH u mjere bio uključen 31.481 korisnik, te je utrošeno preko 1,1 milijarda kuna. U PU Križevci u mjere su u 2022. godini uključene 893 osobe.

Snježana Kosijer, rukovoditeljica Odjela za mjere aktivne politike zapošljavanja i Velimir Strbat, rukovoditelj Odsjeka za rad s poslodavcima detaljnije su prisutne upoznali s pojedinim mjerama, kriterijima i uvjetima korištenja te načinu podnošenja zahtjeva.

Martina Majić Peršin, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje predstavila je sustav vaučera za obrazovanje. Vaučer predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. Korisnici biraju obrazovne programe i pružatelje obrazovanja iz područja zelenih i digitalnih programa.

Sve detaljne informacije o mjerama i vaučerima mogu se naći na www.mjere.hr i www.vauceri.hr

- Oglas -

Ovaj događaj organiziran je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Koprivnica i Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije, a svojim dolaskom podržao ga je zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko–Križevačke županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti