Utorak, 30. travnja 2024.

Policija uhitila okorjelog prekršitelja i privremeno mu oduzela moped

Uhićenom vozaču je rješenjem suda određena mjera zadržavanja u trajanju od sedam dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu

- Oglas -

Policijska uprava krapinsko-zagorska izvijestila je o slučaju privremenog oduzimanja vozila od ponavljača prometnih prekršaja.

Tijekom nadzora prometa u Desiniću, policijski službenici su u četvrtak oko osam sati zatekli 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Uz to je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzet moped.

- Oglas -

Protiv 36-godišnjeg vozača je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od 12 mjeseci, (nakon stjecanja prava) i kaznom zatvora od 30 dana.

Uhićenom vozaču je rješenjem suda određena mjera zadržavanja u trajanju od sedam dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti