Utorak, 30. travnja 2024.

Vozači, oprez: u đurđevačkom kvartu Peski privremena regulacija prometa zbog radova na kružnom toku

Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima

- Oglas -

Danas, u srijedu u Đurđevcu su krenuli radovi na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Ovaj je projekt prijavljen u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, a cilj projekta je povećanje sigurnosti u prometu s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju.

Obavještavaju se vozači da će zbog radova na raskrižju promet povremeno biti zatvoren te će se regulirati kroz obilazne pravce stoga se građani mole za razumijevanje i strpljenje.

- Oglas -

U zoni radova promet će se omogućiti samo za stanare i vozila gradilišta.

– Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Đurđevca i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700.000 kuna, dok je preostali dio osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a – istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

“Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti