Utorak, 30. travnja 2024.

Postavlja se javna rasvjeta na šetnici uz kanal Čivičevac i ŠRC u Đurđevcu

Prethodno su odrađeni radovi čišćenja i produbljenja kanala te postave betonskih obloga na donjem dijelu i bočnim stranama kanala

- Oglas -

Nastavlja se s uređenjem đurđevačkih javnih gradskih površina, a trenutno se radi na uređenju kanala i okoliša.

Krenuli su i prvi radovi na postavi javne rasvjete na šetnici kraj kanala Čivičevac kod ŠRC-a, gdje su prethodno odrađeni radovi čišćenja i produbljenja kanala te postave betonskih obloga na donjem dijelu i bočnim stranama kanala.

Također, ovaj su tjedan napravljeni temelji za postavu rasvjetnih stupova s rasvjetnim tijelima nakon čega će se krenuti s postavom električnih instalacija, a obnovljen je i postojeći cestovni most preko kanala te je izgrađena proširena pješačka staza na mostu koja je doprinijela većoj sigurnosti pješaka.

- Oglas -

Postava javne rasvjete na šetnici kod ŠRC-a samo je nastavak radova na izgradnji planiranih šetnica koje bi trebale povezati sadržaje oko Staroga grada s utvrdom i Park šumom Borik koja se nalazi u blizini.

Do sada je izgrađena šetnica u Hrvatskoj Sahari te oko nje i šetnica koja ju povezuje s utvrdom.

Izgrađena je i šetnica do Park šume Borik i škole u prirodi koja omogućava brojnim rekreativcima i posjetiteljima da pješice dođu do trim staze.

Iako već sada turistički i sportski sadržaji u Đurđevcu privlače brojne goste i rekreativce, važno je povezati što više njih u jednu cjelinu kako bi se posjetiteljima olakšao pristup do njih.

– Nastojimo što više javnih površina urediti i privesti svrsi, poput šetnica uz kanal koje su dosad bile zapuštene i djelovale neuredno. Osim što time uljepšavamo naš grad, izgradnjom šetnica i uređenjem okoliša doprinosimo razvoju sportske infrastrukture koja omogućuje našim građanima da svoje vrijeme i dalje provode vani baveći se nekom vrstom rekreacije. Naravno, samim time nastojimo obogatiti postojeću turističku ponudu povezivanjem šetnice s postojećim sadržajima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti