Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Vjekoslav Štimac ponovno izabran za predsjednika koprivničkog Crvenog križa

Za dvije potpredsjednice koprivničkog društva Crvenog križa izabrane su Ljiljana Šajatović - Ivanković i Lidija Petras

- Oglas -

Koprivničko društvo Crvenog križa održalo je izbornu skupštinu 9. prosinca za novi mandat 2020.-2024.

Skupština je održana u Domu mladih u Koprivnici uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u cilju sprječavanje širenja koronavirusa.

Mjesna društva Crvenog križa na koprivničkom području, općinska društva Crvenog križa i društva dobrovoljnih darivatelja krvi izabrali su svoje zastupnike u Skupštini koja je izabrala nova tijela.

- Oglas -

Za Predsjednika koprivničkog društva Crvenog križa izabran je Vjekoslav Štimac, mag. ing. elektrotehnike, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije, darivatelj krvi i zastupnik iz Općinskog društva CK Novigrad Podravski.

Za dvije potpredsjednice koprivničkog društva Crvenog križa izabrane su Ljiljana Šajatović – Ivanković i Lidija Petras.

Uz njih, u Odbor koprivničkog društva Crvenog križa izabrani su Anica Desnica, Zvonko Jakupić, Mirjana Klasić, Dragica Kramarić, Stjepan Lončar i Zvonimir Šašek, a za članove Nadzornog Odbora izabrani su Zvonko Vidović, Silvija Škutin i Ana Kuruc.

Za zastupnike u Skupštinu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u ime koprivničkog društva Crvenog križa izabrano je sljedećih 10 članova, Štefica Petrović, Ankica Cmrk, Zvonko Jakupić, Vjekoslav Štimac, Maja Pribeg, Anica Desnica, Ljiljana Šajatović – Ivanković, Stjepan Lončar, Zvonimir Šašek i Miroslav Kanisek.

Održana izborna Skupština koprivničkog društva Crvenog križa

- Oglas -

Vjekoslav Štimac izabran je za zastupnika u Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva te je predložen za člana Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.

Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, pozdravila je članove Skupštine na početku sjednice u ime gradonačelnika Mišela Jakšića te je kazala koliko ju posebno veseli što koprivničko društvo Crvenog križa provodi projekt Centar za pomoć u kući Koprivnica u kojem je Grad Koprivnica partner.

– Ovim projektom koprivničko društvo Crvenog križa moći će pružati sve usluge koje do sada pruža i širiti nove usluge. Cijelom novom izabranom vodstvu želim puno uspjeha u narednoj godini, kao i u cijelom budućem mandatu – rekla je Melita Samoborec i uputila čestitke i zahvale svim volonterima koji pomažu u radu koprivničkog Crvenog križa te je dodala kako će Grad Koprivnica uvijek biti potpora.

Predsjednik Vjekoslav Štimac predstavio je programsku orijentaciju za naredno mandatno razdoblje od 2020. do 2024., a tom prilikom je istaknuo kako je cilj završiti ove godine započeti projekt financiran EU sredstvima – gradnju Centra za pomoć u kući, kojim će se stvoriti prostorni preduvjeti za još kvalitetniji rad u svim djelatnostima i riješiti dugogodišnji problemi nedostatka skladišnog, kuhinjskog i uredskog prostora te prostora za aktivnosti umirovljenika kao i pružanje nove usluge za beskućnike te posudionice medicinskih pomagala.

Također, istaknuo je važnost daljnjeg kadrovskog jačanja i provođenja EU projekata u cilju promicanja društvene uključenosti te borbe protiv siromaštva i diskriminacije te ujednačavanje pružanja humanitarne pomoći na području cijelog djelovanja.

Dosadašnje aktivnosti Pučke kuhinje, dobrovoljnog davalaštva krvi, tečajeva prve pomoći za vozače i radnike, Socijalne samoposluge kontinuirano će se nastaviti unaprjeđivati i nadograđivati, a nastavit će se suradnja s brojnim dionicima u lokalnoj zajednici.

Skupština je donijela izmjene i dopune financijskog plana za ovu godinu te Plan rada i Financijski plan za 2021., a tom prigodom ravnateljica koprivničkog društva Crvenog križa Adela Sočev je istaknula kako je u tijeku provođenje čak sedam projekata, a ove godine su ugovorena tri velika projekta, vrijedna 17,5 milijuna kuna te će se uz redovne djelatnosti, koprivničko društvo Crvenog križa, naredne godine posvetiti i projektima FEAD u kojima se osigurava pomoć potrebitima, Volonter penzioner u kojem su organizirane aktivnosti za umirovljenike te Centar za pomoć u kući čija bi gradnja trebala početi sljedeće godine.

Ujedno je zahvalila svim volonterima koji izdvajaju svoje vrijeme za pomoć potrebitima, a posebice u ovo vrijeme kada je posebno potrebno paziti na zdravlje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti