Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Grad Koprivnica za treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji osigurao pravo na besplatan vrtić

U gradskom proračunu je za navedene mjere osigurano dodatnih 200.000 kuna koje će prema najavama moći ostvariti 40-ak djece u odnosu na dosadašnjih šestero

- Oglas -

Odlukom o izmjeni i dopuni odluke o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice naglašava se važnost pomaganja obiteljima s troje i više djece u području sufinanciranja troškova programa u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i u obrtima za čuvanje djece koju su izglasali gradski vijećnici na svojoj sjednici u četvrtak.

Prema podacima kojima raspolaže nadležan upravni odjel za društvene djelatnosti, pravo na podmirenje troškova participacije roditelja u visini 100 posto troškova za treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji ostvaruje se pravo na besplatan dječji vrtić ili obrt za čuvanje djece, bez obzira gdje se ostala djeca nalaze. Važno je da su u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu (osnovna škola, srednja škola, fakultet).

U gradskom proračunu je za navedene mjere osigurano dodatnih 200.000 kuna koje će prema najavama moći ostvariti 40-ak djece u odnosu na dosadašnjih šestero. Ukupan planirani iznos s dodatnim mjerama iznosi 700.000 kuna, ističu iz gradske uprave.

- Oglas -

Ovom odlukom o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice podupire se standard roditelja/skrbnika djece te se direktno utječe i na podizanje kvalitete života građana Koprivnice, zaključuju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti