Nedjelja, 2. travnja 2023.

Koprivnički gradski vijećnici povećali naknadu za ostvarivanje prava na pomoć za opremu djeteta

Jasnije su definirani uvjeti za ostvarivanje navedenog prava te je novčani iznos koji se isplaćuje roditeljima/skrbnicima ili posvojiteljima uvećan s dosadašnjih 1500 kuna na 2000 kuna, pojasnili su iz koprivničke gradske uprave

Preporučujemo

Koprivnički gradski vijećnici prihvatili su prijedlog izmjene pravilnika o ostvarivanju prava na pomoć Grada Koprivnice za opremu djeteta koji je usmjeren na pomoć za opremu novorođenog djeteta roditeljima, skrbnicima ili posvojiteljima.

Pravilnikom će se dodatno omogućiti i posvojiteljima koji posvoje i starije dijete da ostvare pravo na navedenu pomoć. Jasnije su definirani uvjeti za ostvarivanje navedenog prava te je novčani iznos koji se isplaćuje roditeljima/skrbnicima ili posvojiteljima uvećan s dosadašnjih 1500 kuna na 2000 kuna, pojasnili su iz koprivničke gradske uprave.

Sredstva za provedbu ovog pravilnika planirana su u prijedlogu proračuna Grada Koprivnice za 2021. godinu, i to unutar aktivnosti A302102 ‘Pomoć za novorođenčad’ u iznosu od 500.000 kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti