Utorak, 30. travnja 2024.

Trener Močila Vedran Bači: Ne opterećujemo se s prvim mjestom, ali možemo dobiti svakoga

Puno je toga uloženo jesenas u infrastrukturu, a u proljeće se planiraju i radovi na novim svlačionicama i klupskim prostorijama. U taj posao s mjesta predsjednika ulazi Željko Sokač, koji je na čelu kluba nedavno zamijenio Bačija

- Oglas -

Nogometaši Močila jesenski dio prvenstva u Drugoj ŽNL završili su na odličnom drugom mjestu, s devet pobjeda, jednim neriješenom utakmicom i tri poraza, uz gol-razliku 33:13, te zaostaju četiri boda za prvoplasiranom Dravom iz Podravskih Sesveta. Pritom su najuspješnija domaćinska momčad lige, bez poraza na svom terenu u Močilama, uz šest pobjeda i samo jednim neriješenim rezultatom protiv Prugovca. Najbolji strijelac kluba jesenas je Igor Čani s 10 postignutih golova.

– Prvenstvo za nas nije najbolje krenulo, uz tri domaće pobjede zabilježili smo i tri gostujuća poraza. Smatram da je razlog nešto lošijeg starta dosta promjena koje su se dogodile u momčadi. Naime, na početka prvenstva trener Vedran Vedriš zbog ozljeda nije mogao računati na Tomislava Vitelja, Igora Štefanca, Alena Milića i mene, Tomislav Radić je od ranije imao dvije utakmice suspenzije, a Igor Čani je također imao problema s ozljedama. Došlo je dosta novih igrača te je trebalo vremena da se ekipa uigra – ističe aktualni trener Močila Vedran Bači.

Vedran Bači

- Oglas -

Nakon četvrtog kola, momčad je ostala bez trenera Vedriša pa je upravo on preuzeo vođenje.

– Ključna je bila prva gostujuća pobjeda u derbiju s Rudarom u Glogovcu gdje smo u odličnoj utakmici pobijedili s uvjerljivih 3:0. Nakon toga, značajno se diglo samopouzdanje momčadi te smo u idućem kolu kod kuće protiv Starigrada preokrenuli rezultat te na kraju pobijedili s 4:2. Do kraja prvenstva smo imali puno problema s izostancima igrača, većinom zbog korona samoizolacija, ali smo zbog širine klupe uspješno odradili preostale utakmice – istaknuo je Bači.

Smatra da imaju odličnu momčad i fenomenalnu atmosferu u klubu i vrlo je optimističan vezano uz nastavak prvenstva.

– Ne opterećujemo se s prvim mjestom, ali ako nastavimo trenirati kao što smo trenirali jesenas, možemo dobiti svakoga. Za razliku od ostalih klubova koji se muče s treninzima, mi imamo po 15-ak igrača na svakom treningu, a to čini veliku razliku. U prijelaznom roku ćemo pokušati dovesti još dva-tri igrača, ponajprije bi se trebali pojačati u obrani i napadu. Prva dva kola gostujemo kod Hrvatskog bojovnika i Mladosti u Koprivničkim Bregima, nakon čega nam u Močile dolazi lider prvenstva Drava iz Podravskih Sesveta. Siguran sam da ćemo biti spremni za početak prvenstva i jedva čekam da ponovo zaigramo pred našim vjernim navijačima – poručuje Bači.

Igor Čani

- Oglas -

Razvoj kluba, dodaje, baziraju na treninzima i napretku igrača. Zbog toga su uz pomoć Grada Koprivnice postavili reflektore na dijelu terena, što je značajno popravilo prisutnost na treningu.

– Vrlo nam je važno da se nastave radovi na igralištu. U 2021. godini planiramo postaviti rasvjetu na cijelom terenu te napraviti nove svlačionice i klupske prostorije. Očekujemo da će taj projekt biti završen do kraja ljeta – optimističan je Bači, koji od nedavno više nije i čelni čovjek kluba.

– Proteklih godinu dana obnašao sam funkciju predsjednika kluba, a odlaskom Vedriša privremeno sam preuzeo i mjesto trenera. S obzirom na to da smo ostvarili odličan rezultat, na sastanku uprave kluba dogovorili smo se da ostanem trener i na proljeće. Dužnost predsjednika kluba preuzeti će gospodin Željko Sokač koji je do sada bio potpredsjednik. Vjerujem da će to jako dobro funkcionirati – zaključio je Vedran Bači.

NK Močile - NK GOŠK // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti