Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Općina Novigrad Podravski liječnicu Doroteu Bardek privukla i lijepo uređenim stanom

Osim nekoliko završnih sitnica, radovi na uređenju su završeni, a liječnica Dorotea zadovoljna je novouređenim prostorom te ga i od nedavno povremeno koristi

- Oglas -

Od jeseni prošle godine Općina Novigrad Podravski intenzivno je surađivala s Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije u rješavanju problema osiguravanja što je moguće trajnijeg i stalnijeg, a u idealnom slučaju stalnog, liječnika/liječnice u općinskoj zdravstvenoj ambulanti.

“Na natječaje koje je raspisivao Dom zdravlja za našu ambulantu nije bilo zainteresiranih.
Svjesni da i veća i razvijenija mjesta pa i bolnice u gradovima imaju deficit medicinskog osoblja, od strane Općine ponudili smo: odmah uređenje stana iznad ambulante, a u narednom periodu (druga etapa) izgradnju nove i moderne zdravstvene ambulante i stambenog prostora u središtu Novigrada Podravskog, preko crkve, u dvorištu starog objekta u kojem je nekad bila smještena banka, a koji se uklanja”, istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek te dodao kako je uz suglasnost Općinskog vijeća ponuđen i dodatni novčani poticaj iz općinskog proračuna ukoliko bi dobili osobu koja bi duži period ili trajno preuzela brigu za zdravlje naših građana.

Novouređeni stambeni prostor

- Oglas -

Za posao u Novigradu Podravskom zainteresirala se mlada liječnica Dorotea Bardek koja je od 1. veljače preuzela zdravstvenu ambulantu te je krenulo uređenje stana u vlasništvu Općine, a koji se nalazi iznad ordinacije.

Domaće tvrtke Marušić–obrt za građevinske radove i usluge, Soboslikarsko-ličilački obrt Krešo, Staklarija i stolarija Šapina/Šapina commerce i Vek Solution – obrt za završne građevinske radove i usluge – Vedran Veršić bile su angažirane za poslove uređenja.

Za plin, grijanje i klimatizaciju nema domaćeg izvođača pa je taj posao bio povjeren Instalacijama Horvat.

Novouređeni stambeni prostor

“Paralelno s uređenjem stana tražili smo i od Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije dobili suglasnost temeljem koje smo s liječnicom Doroteom Bardek sklopili ugovor o dodatnom angažmanu za obavljanje poslova vezanih uz povećanje mjera prevencije i praćenje zdravstvenog stanja stanovništva Općine Novigrad Podravski”, ističe načelnik Brljek.

- Oglas -

Osim nekoliko završnih sitnica, radovi na uređenju su završeni, a liječnica Dorotea zadovoljna je novouređenim prostorom te ga i od nedavno povremeno koristi.

“Zajedno smo pregledali i prokomentirali slike prostora prije i nakon uređenja. Vjerujemo da će se naša mlada i nadasve ljubazna liječnica Dorotea odlučiti za dug, a nadamo se trajan, ostanak u Novigradu”, zaključio je načelnik Brljek.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti