Utorak, 30. travnja 2024.

Pogledajte online izložbu ‘Podravina svojemu generalu’ posvećenu Mladenu Markaču

Radove koji su nastali na radionici članovi udruge namijenili su darovati Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točaka obrane suvereniteta Hrvatske u Domovinskom ratu

- Oglas -

Đurđevačka udruga Peski–Art Đurđevac već devet godina organizira likovnu radionicu i popratnu izložbu pod nazivom ‘Podravina svojemu generalu’ u čast oslobođenim generalima, kako bi obilježila značajan datum, 16. studenoga, odnosno datum donošenja oslobađajuće presude za generale Mladena Markača i Antu Gotovinu.

Ove godine 9. likovna radionica Peski-Art 2021. održana je 9. listopada u društvenom domu Mladen Markač u Đurđevcu.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca sastalo se pedesetak likovnih stvaratelja iz 10 hrvatskih županija kako bi pokazali svoje umjetničko stvaralaštvo.

- Oglas -

Radove koji su nastali na radionici članovi udruge namijenili su darovati Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točaka obrane suvereniteta Hrvatske u Domovinskom ratu te jednom od najvećih stradalnika kako u Domovinskom ratu, ali i u nedavnom potresu na Banovini.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju vezanu uz covid te sukladno propisanim mjerama i preporukama od strane nacionalnog i županijskog Stožera za sprečavanje širenja zaraze, ove godine, nažalost, nije se mogla organizirati svečana izložba Podravina svojemu generalu u fizičkom smislu.

Iz tog razloga, udruga Peski-Art odlučila je primjereno obilježiti datum oslobađajuće presude u Haagu tako da svečanu izložbu održi u online izdanju u obliku video prezentacije koja sadrži likovne radove članova.

Izložbu možete pogledati ovdje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti