Četvrtak, 8. prosinca 2022.

AK galerija u petak predstavlja troje domaćih autora

Na ovim izložbama autori izlažu samostalno ili skupno, kombiniraju stare i nove radove, povezuju se tematski ili naprosto u svom ateljeu i(li) prostoru AK galerije prezentiraju ono što nastaje u radnim prostorima kroz cijelu godinu

Preporučujemo

Koprivnička AK galerija kreće s programom za 2022. godinu i to s “Izložbom prije izložbe” troje njenih članova: Ivana Ivanovića, Teodore Lukavski i Tomislava Sertića.

Ovog petka u 20 sati u AK galeriji otvara se “Izložba prije izložbe”. Važan dio programa AK galerije usmjeren je na poticanje izlagačkog djelovanja lokalnih umjetnika, definiranje specifičnosti lokalne scene i umjetničkih praksi koje je isprofilirala, ali i na njenu kontekstualizaciju unutar suvremene hrvatske umjetnosti.

”Uz Dan otvorenih vrata, brojne radionice i izložbe na kojima sudjeluju članovi udruge, u 2019. godini pokrenuli smo i program Izložba prije izložbe. Radi se o izložbama koje su zamišljene kao svojevrsna pop-up događanja na kojima se predstavljaju članovi Ateliera Koprivnica i koje služe kao podsjetnik da su ateljei prostor u kojem se radi svakodnevno. Bez čekanja prilike da se radovi poslože u neku konkretnu seriju, da prođu na nekom natječaju za izložbu ili da se izlože na Danu otvorenih vrata, na ovim izložbama autori izlažu samostalno ili skupno, kombiniraju stare i nove radove, povezuju se tematski ili naprosto u svom ateljeu i(li) prostoru AK galerije prezentiraju ono što nastaje u radnim prostorima kroz cijelu godinu.

Ova, peta po redu, Izložba prije izložbe, predstavlja radove troje novih članova koji su se udruzi priključili u 2021. godini: Ivana Ivanovića, Teodore Lukavski i Tomislava Sertića. Radi se o formalno i sadržajno veoma različitim autorima/icama, a koji su kroz svoju umjetničku praksu pokazali svježinu i dosljednost unutar lokalnih okvira i svakako zaslužuju da budu predstavljeni publici i na ovaj način”, ističu u AK galeriji.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti