Nedjelja, 2. travnja 2023.

Apel policije: Danas je počela škola, pazite na naše najmlađe sudionike u prometu

Na sastanku je dogovoren i dodatni policijski nadzor kod pješačkih prijelaza u užem središtu grada u vrijeme kada učenici dolaze u školu i odlaze iz škole

Preporučujemo

Na održanoj Sjednici vijeća za prevenciju Grada Đurđevca tema je bila početak nove školske godine i sigurnost učenika u prometu. Preko 1000 školaraca, polaznika osnovne i dvije srednje škole danas je krenulo na nastavu u novoj školskoj godini.

– Za 80 osnovnoškolaca to će biti po prvi puta. Prvi dan u školskim klupama je poseban doživljaj, učenici se upoznaju s novim okružjem i novim prijateljima, ali od tada postaju i svakodnevni sudionici u prometu. Zato je iznimno bitno da vozači, ali i ostali sudionici prometa obrate pozornost na naše najmlađe sugrađane koji su od danas krenuli u školu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Posebnu pozornost treba usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu. Djelatnici Policijske postaje Đurđevac provode akciju “Poštujte naše znakove” i zajedno će s djelatnicima Auto kluba Đurđevac održati predavanje za učenike prvih razreda Osnovne škole Đurđevac o sigurnosti u prometu – rekao je načelnik Marijan Slaviček.

Na sastanku je dogovoren i dodatni policijski nadzor kod pješačkih prijelaza u užem središtu grada u vrijeme kada učenici dolaze u školu i odlaze iz škole, a od ove godine organizirana je i Prometna jedinica mladeži Grada Đurđevca koja će dodatno paziti na sigurnost sudionika u prometu na najfrekventnijim lokacijama.

Budući da u đurđevačku Osnovnu školu veliki broj učenika dolazi biciklom, Grad je u suradnji s Osnovnom školom za sve učenike osigurao bljeskalice za bicikle s ciljem povećanja sigurnosti učenika biciklista u prometu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti