Nedjelja, 24. rujna 2023.

Arheološki park Iovia u Ludbregu uskoro će dobit novi izgled

Usprkos trajanju pandemije koronavirusa radovi dobro napreduju, uređena je šetnica u dužini od 1300 metara čija je funkcija informativna i edukativna

- Advertisement -

U samom središtu Ludbrega, na Trgu Svetog Trojstva, u tijeku su radovi na uređenju Arheološkog parka Iovia.

Riječ je o projektu “Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine Grada Ludbrega” koji je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program konkurentnost i kohezija.

“Iznos prihvatljivih troškova iznosi 16.995.663,37 kuna, od čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 14.309.569,74 kuna. Grad Ludbreg je nositelj projekta i svih aktivnosti, a partneri su HRZ, TZ Grada Ludbrega, LAG Izvor te UO Crnković”, stoji na internetskoj stranici Grada Ludbrega.

- Advertisement -

U Ludbregu s ponosom ističu kako ovaj projekt osim turističke vrijednosti ima i onu povijesnu kojom dokazuje dugotrajnost života. Prijava projekta bio je svojevrstan nastavak višegodišnjih istraživanja čiji su rezultat zanimljivi nalazi.

Usprkos trajanju pandemije koronavirusa radovi dobro napreduju, uređena je šetnica u dužini od 1300 metara čija je funkcija informativna i edukativna. Uređenjem šetnice uz rijeku Bednju dobiven je novi turistički i rekreativni sadržaj u samom centru Ludbrega, za sve građane i posjetitelje.

– Na informativnim pločama posjetitelji će uskoro imati pristup informacijama u svezi povijesti Grada i sadržaja koje on nudi. Na budućem Zanatskom trgu postavljene su 4 kućice, a to će biti mjesto na kojem će posjetitelji i turisti moći naučiti nešto o zanatima koji su bili prisutni u rimskom razdoblju – ističu iz ludbreške gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti