Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Automobilom krivudao po cesti, nije stao policiji, pa na autocesti odbio alkotest

Utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 47-godišnjak istekao rok važenje prometne dozvole do 15 dana te vozač na zahtjev policijskog službenika nije predočio policu osiguranja za vozilo

- Oglas -

Policajci su u ponedjeljak oko 20.50 sati prilikom nadzora cestovnog prometa u Hodošanu uočili osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kako krivuda prometnicom.

Svjetlosnim i zvučnim signalima upućenim sa službenog vozila policijski službenici pokušali su zaustaviti vozača automobila, ali on nije reagirao te je nastavio vožnju prema ulazu na autocestu A4 (Goričan – Zagreb), gdje se zaustavio nakon dva kilometra vožnje.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji se na zahtjev policijskog službenika odbio alkotestirati, priopćila je Policijska uprava međimurska.

- Oglas -

Osim toga, utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 47-godišnjak istekao rok važenje prometne dozvole do 15 dana te vozač na zahtjev policijskog službenika nije predočio policu osiguranja za vozilo. Vozač je uhićen i priveden u Policijsku postaju Prelog.

”Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 47-godišnjak kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.700 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci”, doznaje se u policiji.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti