Subota, 18. svibnja 2024.

Uoči godišnje skupštine Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca predana oprema za osam DVD-a

Primopredaji su uz zapovjednika VZ Matije Markešića i predsjednika Alena Škudara bili prisutni i gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković

- Oglas -

Nakon iskazanih potreba početkom godine, prigodno je, prije redovne godišnje skupštine Vatrogasne zajednice grada Đurđevca, zapovjednicima DVD-a osam članica predana oprema vrijedna 8.000 eura, a financirana sredstvima gradskoga proračuna.

Primopredaji su uz zapovjednika VZ Matije Markešića i predsjednika Alena Škudara bili prisutni i gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Opremom su nadomještene sve potrebe DVD-a s područja grada i sada DVD u Budrovcu, Čepelovcu, Svetoj Ani, Mičetincu, Severovcima i Grkinama, te DVD Đurđevac i JVP mogu ući dobro opremljena u predstojeću požarnu sezonu.

- Oglas -

Cilj je i predsjednika Škudara i zapovjednika Markešića, kako su rekli, da sva dobrovoljna društva budu opremljena, educirana i osposobljena tako da manje intervencije mogu u svom naselju obavljati sami, a za većih biti prva logistička pomoć dobro opremljenoj JVP grada Đurđevca, na čemu su zahvalili Gradu Đurđevcu.

– Dobro je da svake godine poboljšavamo opremu DVD-a, te da vatrogasna zajednica uspješno rješava vaše administrativne obveze i brine se za educiranje i uključivanje mladih u dobrovoljno vatrogastvo. Imate našu podršku u svim svojim akcijama – rekao je gradonačelnik Janči.

To je potvrdio i predsjednik Gradskog vijeća Lacković koji se založio i za dodatno opremanje DVD-a komunalnom opremom za takve intervencije u naseljima.

– Bitan ste faktor u svakoj zajednici, a okupljeni u DVD-a činite volonterske udruge bitne za rješavane izvanrednih situacija kojih bi ubuduće, zbog klimatskih promjena, moglo biti više, a vaša uloga u civilnom sektoru je još značajnija – rekao je Lacković i čestitao im na svim aktivnostima u 2023. na spašavanju ljudi i imovine. Zadovoljstvo novom opremom koju su dobili posebno su iskazali zapovjednici DVD-a Čepelovac i Sirova Katalena.

Potom je održana redovna godišnja skupština vatrogasne zajednice na kojoj su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće kao i planovi za tekuću godinu. Uz čelne ljude Grada Đurđevca, gradonačelnika Hrvoja Jančija i predsjednika GV Željka Lackovića, skupštini su bili nazočni i predstavnici VZ općine Kalinovac, Molve i Virje, te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

- Oglas -

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti