Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Babić uoči Nykobinga: Problem je što se igračice ne mogu razvijati kroz hrvatsku ligu

Prije dva tjedna u Danskoj je Podravka poražena 28:23, no vidjelo se u toj utakmici da Nykobing nije bauk i da mu se može parirati

Preporučujemo

Podravka Vegeta u nedjelju nastavlja s europskim izazovima u sklopu Europske lige. U Koprivnici gostuje danski Nykobing.

Prije dva tjedna u Danskoj je Podravka poražena 28:23, no vidjelo se u toj utakmici da Nykobing nije bauk i da mu se može parirati.

‘Uzvrat’, odnosno susret 4. kola, na rasporedu je u nedjelju u 14 sati u ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’ uz prijenos na Arena Sportu 2.

– Mi smo možda imali najbolju utakmicu u Europskoj ligi, upravo s tom ekipom, ali nismo zadržali koncentraciju do kraja i zato smo riskirali i igru sa sedmim igračem no ovoga puta to nije bilo odigrano onako kako mi to znamo. Na kraju nismo uspjeli to pobijediti iako smo bili blizu tome – rekao je trener Željko Babić.

Tvrdi kako je Podravka Vegeta imala kontrolu intenziteta igre u Danskoj.

– Igrali smo onako kako smo željeli. Bili su to dugi napadi i obrana pa smo ih limitirali. Uzrok našeg poraza je to što smo u određenim trenucima napravili tehničke pogreške koje nisu dopustive u takvim teškim utakmicama.

Babić
Željko Babić na time outu // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Na pitanje stavlja li na sebe ili igračice pritisak uoči sljedećeg europskog ogleda je naglasio kako bi rekao da veći pritisak stavlja sebi, a manji na igračice koje samo moraju osvijestiti da mogu pobijediti jednu kvalitetnu ekipu kao što je Nykobing.

– Mi moramo imati našu najbolju izvedbu, a to je da u utakmici imamo 6-8 tehničkih pogrešaka, a ne neki drugi broj. Puno je veći izazov igrati Europu jer znamo da moramo imati dobru izvedbu, a u hrvatskom prvenstvu mi čak i kada imamo lošiju izvedbu možemo pobijediti utakmicu. Tu je problem što se igračice ne mogu razvijati kroz hrvatsku ligu i razlika u kvaliteti je velika. Danska ekipa je u prvenstvu jučer igrala jaku utakmicu, a mi smo igrali sa Sesvetama gdje su cure dominirale i imale dobar angažman, ali je tu bilo malo europskog rukometa no vidjet ćemo ga u nedjelju u Koprivnici. Podravka treba igrati hrvatsku ligu, ali treba kao i Lokomotiva igrati i jednu jaču ligu jer će te igračice kasnije igrati u reprezentaciji, a kroz našu se ligu ne mogu razvijati – zaključio je Babić.

Je li u svojim igračicama prepoznao traženi fanatizam?

– Mislim da smo ga dugo održavali jer smo tim ekstra teškim protivnicama napravili dva ”breaka” po 3-0, a to ne možete napraviti jednostavno. To su ekstra teške protivnice i ne dozvoljavaju vam to, a to nam govori da imamo i mogućnosti, ali i slabosti. Ekstra angažmanom i dobrom izvedbom Podravka je blizu nečega, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu? Mi to želimo, želimo uhvatiti ”veliku ribu” i to bi bilo fantastično. U tome je ljepota sporta jer vam to omogućuje.

Nikolina Zadravec vjeruje kako bi pobjeda puno značila za ekipu.

– Fokusirane smo i imamo konstantno dobru atmosferu. Sve smo fokusirane na ove treninge koji su nam preostali i pripremu za nedjelju i cilj je naravno da popravimo greške koje smo tamo radile. Vjerujem da smo sve željne i spremne da dođemo do naše prve pobjede u Europi. Strah? Mislim da nema straha, ali određeno neiskustvo i nezrelost u vidu igranja ovakvih utakmica u Europi vjerojatno postoji. To nam je prilika i izazov da rastemo i prikupljamo iskustvo koje će nam sigurno pomoći – rekla je Zadravec.

Tina Barišić i Andrea Šimara
Tina Barišić i Andrea Šimara // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Tina Barišić je dodala:

– Mislim da im se možemo suprotstaviti iako svi znamo kakve su skandinavske ekipe što u ženskom, što u muškom rukometu. To su kvalitetne ekipe, ali ne mogu ne spomenuti susret u Danskoj gdje smo pet minuta prije kraja došli na pogodak zaostatka i na kraju su nas naše pogreške koštale preokreta i pobijedile su nas s većom razlikom nego što je to realno trebalo biti. Mi se pripremamo jako dobro i imamo još nekoliko dana te vjerujem da smo spremne da uzmemo prve bodove – poručila je Barišić.

”U nedjelju vas ponovno dočekuju maskote, Mirko Reciklirko i Lino, kutak za bojanje za najmlađe, a na ulazu u dvoranu preuzmite svoju pljeskalicu jer je potrebno napraviti što veću buku i atmosferu u dvorani. Svoje ulaznice možete podići u Pivnici Kraluš, Hotelu Podravina te Caffe baru Laganini kao i u radno vrijeme u prostorijama kluba”, poručuju iz RK Podravke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti