Petak, 3. veljače 2023.

Babić zadovoljan nakon Siofoka: U Poljsku idemo s visokim samopouzdanjem

Podravka će prvu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu odigrati u nedjelju s početkom u 17 sati u Lubinu, a uzvrat je u petak, 9. prosinca u 18 sati u Koprivnici

Preporučujemo

Podravka Vegeta je spremna za dvije važne utakmice s poljskim Zaglebiem iz Lubina u sklopu kvalifikacija za Europsku ligu.

Koprivničke su rukometašice u ponedjeljak u Kalinovcu u prijateljskom susretu svladale mađarski Siofok rezultatom 24:18.

Posljednju provjeru uoči odlaska u Poljsku komentirao je trener Podravke Vegete Željko Babić.

– Treba povući crtu od samog početka našeg druženja, treniranja. Cure su fantastične s jakim karakterom, jakom željom za pobjedom, jednom timskom energijom i sinergijom. Danas smo to posebno pokazali u defenzivnoj igri, jedan timski angažman i podršku. Jako dobra disciplina i kontrola igre u napadu, strpljivost. Jedna jako dobra utakmica za nas i još jedan pokazatelj da je Podravka živa i da ima svoje kvalitete. Naravno da zadržavamo oprez, moramo nastaviti raditi, biti fokusirani i idemo na prvu utakmicu u Poljsku sigurno s visokim samopouzdanjem. Svako zna svoju ulogu i vjerujem da smo mi napravili dosta u našoj pripremi i da možemo biti optimisti – rekao je Babić za službenu stranicu kluba.

Mišel Jakšić, Vlatka Mihoci i Darko Sobota
Mišel Jakšić, Vlatka Mihoci i Darko Sobota // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

U Kalinovcu se okupilo oko 150 gledatelja koji su stvorili ugodnu atmosferu, a zadovoljan je bio i načelnik Darko Sobota.

– Ne samo da smo ovdje imali Podravku Vegetu nego je ovo prva službena utakmica međunarodnog karaktera koja se igrala u ovoj dvorani. Zahvaljujem se rukovodstvu Rukometnog kluba Podravka, direktorici Vlatki Mihoci, ali i gradonačelniku grada Koprivnice Mišelu Jakšiću te predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Palu, svojim kolegama, da su omogućili da se ovakva jedna utakmica odigra u Kalinovcu. S obzirom na nedavno otvorenje dvorane, a s ciljem popularizacije sporta, ali i ženskog rukometa bit će nam drago da se ova suradnja nastavi – rekao je Sobota.

Podravka će prvu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu odigrati u nedjelju s početkom u 17 sati u Lubinu, a uzvrat je u petak, 9. prosinca u 18 sati u Koprivnici.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti