Petak, 3. veljače 2023.

U Nagykanizsi održan Living Lab event kojem su partneri Grad Koprivnica i REA Sjever

Glavni korisnik projekta Green Aura je Sveučilište u Pečuhu (Mađarska), a projektni partneri su Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever i Razvojna agencija grada Pečuha

Preporučujemo

U srednjoj školi Batthyány Lajos u mađarskom gradu Nagykanizsi prošlog tjedna je održan drugi Living Lab event na kojem su sudjelovali hrvatski partneri u sklopu projekta Green Aura, izvijestio je Grad Koprivnica.

Glavni korisnik projekta Green Aura je Sveučilište u Pečuhu (Mađarska), a projektni partneri su Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever i Razvojna agencija grada Pečuha.

U auli navedene škole bili su postavljeni stolovi s AR sadržajem koji je nastao kroz implementaciju projekta „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“.

Jedna od aktivnosti Sveučilišta u Pečuhu, kao vodećeg partnera projekta Green AURA, bila je predstaviti razvoj i istraživanje Općine Pečuh i Sveučilišta koja se odnose na zaštitu klime putem proširene stvarnosti (AR). Cilj ove aktivnosti je upoznavanje stanovnika i turista o transportu, gospodarenju otpadom, potrošnji energije, prehrani i drugim rješenjima koja mogu pomoći u zaštiti klime u svakodnevnom životu.

Izložba koja je nastala u okviru projekta sastoji se od nekoliko elemenata koji se mogu sastaviti, ali se mogu koristiti i samostalno. Na elemente izložbe postavljeni su markeri koje posjetitelji mogu koristiti za pregled dodatnih informacija (infografika, video, audio, animacije) putem zaslona svog pametnog telefona. Za pristup AR sadržaju potrebno je prethodno preuzeti aplikaciju Green AURA.

Središnji element izložbe je terenski stol s prikazom Pečuha, na kojem je izložena maketa grada. Oko terenskog stola nalaze se tri tematska izložbena stola koji opisuju specifične klimatski prihvatljive tehnologije za energiju, otpad, vodu i otpadne vode.

Ukupna vrijednost projekta Green Aura iznosi 270.134,45 eura, od čega je 85% sredstava osigurano iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti