Četvrtak, 22. veljače 2024.

Biciklist (27) u Drnju napuhao čak 2,46 promila alkohola

Potrebno je istaknuti i 33-godišnjeg vozača koji je u Ulici branitelja Hrvatske u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,32 promila

- Oglas -

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U prometnim nesrećama ozlijeđeno je pet osoba, a okolnosti koje su dovele do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska (2), brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno uključivanje u promet, nepropisno mimoilaženje, nepropisno skretanje, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno okretanje i ostala greška vozača.

“Mladi vozači izazvali su tri prometne nesreće od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom. Prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je mladi vozač pod utjecajem alkohola”, istaknuli su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

- Oglas -

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 364 vozača te su pritom sankcionirana 203 prometna prekršaja od čega 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 62 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Također, tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 18. prosinca, u 18.20 sati, na Trgu kralja Tomislava u Drnju, kod 27-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,46 promila upravljao biciklom.

Također, potrebno je istaknuti i 33-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 19. prosinca, u 15.45 sati, u Ulici branitelja Hrvatske u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,32 promila.

Tijekom pojačanog nadzora u prometu nisu zatečeni recidivisti.

- Oglas -

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 18. prosinca, u 17.17 sati, na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 između Vlaislava i Plavšinca.

Naime, vozač je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 120 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 90 kilometara na sat.

Isto tako, izvršen je i nadzor 54 mlada vozača. Mladi vozači su počinili 10 prometnih prekršaja od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (do 0,50 g/kg – 1, od 0,50 do 1,000 g/kg – 2, od 1,00 do 1,50 g/kg – 1), prekršaj upravljanja vozilom neprimjerenom brzinom, prekršaj nepropisnog kretanja vozilom po kolniku, prekršaj napuštanja mjesta događanja prometne nesreće s materijalnom štetom, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nenošenja vozačke dozvole i jedan prekršaj nepropisnog parkiranja.

Potrebno je istaknuti mladog 22-godišnjeg vozača koji je u nedjelju u 2.45 sati u Prigorskoj ulici u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,28 promila.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti