Utorak, 6. lipnja 2023.

Biskup mons. Bože Radoš proveo kanonsku vizitaciju molvarske župe

Općinski načelnik Zdravko Ivančan predstavio je biskupu projekte koji se u suradnji sa samostanom Uznesenja BDM Molve realiziraju u svrhu stvaranja turističkog identiteta Molvi

Općina Molve u ponedjeljak je ugostila varaždinskog biskupa mons. Božu Radoša koji je sa svojim tajnikom vlč. Markom Domiterom i župnikom Župe Molve Zdravkom Tubom proveo kanonsku vizitaciju molvarske župe. Podsjetimo, u crkvenoj terminologiji kanonska vizitacija označava pohod nekog crkvenoga poglavara ustanovama i osobama za koje je izravno odgovoran.

Općinski načelnik Zdravko Ivančan predstavio je biskupu projekte koji se u suradnji sa samostanom Uznesenja BDM Molve realiziraju u svrhu stvaranja turističkog identiteta Molvi s naglaskom na vjerski turizam koji na ovom području postaje sve prepoznatljiviji.

Tim su povodom, osim Općine Molve, posjetili Osnovnu školu Molve, Dječji vrtić Pčelica te crkve i kapelice na području molvarske župne zajednice.

U sklopu cjelodnevnog pohoda biskup mons. Bože Radoš susreo se i s predstavnicima udruga s područja općine Molve te drugim župljanima.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti