Utorak, 16. srpnja 2024.

Općina Kloštar Podravski osigurala sredstva za izgradnju dvije nove jedinice za vrtićarce

Usluga ranog i predškolskog odgoja na području općine Kloštar Podravski ovim projektom vrijednim više od 360.000 eura bit će osigurana za minimalno 40 djece

- Oglas -

Općina Kloštar Podravski nalazi se u ruralnom području koje prema indexu razvijenosti od 94,18 spada u II. skupinu jedinica lokalne samouprave, međutim rani i predškolski odgoj jedan je od prioritetnih ciljeva u koji se konstantno ulažu sredstva te raznim načinima pokušavaju osigurati prijeko potrebni dodatni materijalni i infrastrukturni kapaciteti. Slijedom toga vidljiva je jasna potreba za izgradnjom novog objekta i osiguravanjem novih dodatnih mjesta za usluge predškolskog odgoja i obrazovanja, ističu iz općinske uprave.

Ovim projektom omogućit će se pružanje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za dvije skupine vrtićke dobi. Osigurava se adekvatan prostor za smještaj djece ne bi li se zadovoljile potrebe lokalnog stanovništva koje su sada znatno veće od kapaciteta koji su trenutno na raspolaganju, a samim time ostvaruje se cilj projekta koji je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ciljne skupine ovog projekta su djeca u dobi od 3 do 7 godina života s područja općine koju čine četiri naselja, i to Kozarevac, Prugovac, Budančevica i općinsko središte Kloštar Podravski.

- Oglas -
Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović na potpisivanju ugovora za izgradnju novih vrtićkih kapaciteta
Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović (drugi s desna) na potpisivanju ugovora za izgradnju novih vrtićkih kapaciteta // Foto: Općina Kloštar Podravski

Glavne projektne aktivnosti koje će se provoditi kroz realizaciju projekta su aktivnost izgradnja i opremanje, aktivnost promidžbe i vidljivosti te aktivnost upravljanja projektom i administracija.

Provedba aktivnosti trajat će 40 mjeseci gdje je vrijeme za realizaciju zadano aktivnostima koje su isplanirane hodogramom.

S obzirom na to da Općina Kloštar Podravski svojim proračunskim sredstvima nije u mogućnosti osigurati sredstva za provedbu projektnog prijedloga, nužna su bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO 2021.-2026.) kako bi se projektni prijedlog realizirao i kako bi za dodatnih minimalno 40 djece bila osigurana usluga ranog i predškolskog odgoja na području općine Kloštar Podravski. Ugovor je stoga potpisan s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a na potpisivanju je bio načelnik Siniša Pavlović.

Projektni prijedlog potpisuje tvrtka Draft d.o.o. iz Pitomače, a ukupna vrijednost projekta je određena u iznosu od 363.129,60 eura (2.736.000,00 kuna).

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti