Srijeda, 28. veljače 2024.

Bivši ministar Darko Horvat izašao iz pritvora: Nema se što priznati

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je istražni zatvor zbog sumnje da je 2018. zajedno s tadašnjom pomoćnicom, na poticanje četvero suosumnjičenih, nezakonito dijelio višemilijunske bespovratne poticaje

- Oglas -

Nakon 10 dana istražnog zatvora bivši ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izašao je iz Remetinca.

USKOK je ispitao troje svjedoka za koje je su ranije odredio da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, a izvanraspravno vijeće odbilo žalbu tužiteljstva koje je željelo da se taj pritvorski razlog odnosi na još osmero svjedoka. Horvat se uskoro očekuje na slobodi, a istraga se nastavlja, piše N1.

Horvat je dao izjavu novinarima nakon izlaska iz pritvora.

- Oglas -

“Što reći nakon ovih dana provedenih u istražnom zatvoru. Mislim da do ovoga svega nije trebalo doći”, rekao je.

“Mislim da bi najlakše bilo sve to skupa priznati i istog trenutka otići doma i čekati proces i suđenje, ali se nema što priznati. Uvjeren sam u to da svjesno ništa nisam napravio protuzakonito”, tvrdi bivši ministar. Pokušat ćemo doznati sve što se dogodilo i dokazati da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji. Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime”, rekao je i dodao kako nije fer ni korektno ovakvo izlaganje nekoga tko mu je bio najbliži suradnik.

“Kad moj odvjetnik dobije uvidu spis, kad vidi za što me se tereti, ako bude podignuta optužnica, pristupit ćemo aktivnoj obrani”, rekao je Horvat i zahvalio novinarima na korektnom praćenju.

“U Sabor se vratiti neću. Pola mandata gradonačelnik Preloga, pola mandata gradonačelnik Murskog Središća”, rekao je i dodao kako je uzeo mogućnost 6+6, ali neće iskoristiti cijelu godinu.

Podsjetimo, Horvat je uhićen 19. veljače u svom domu, a isti dan mu je, nakon ispitivanja u USKOK-u, određen jednomjesečni istražni zatvor.

- Oglas -

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je istražni zatvor zbog sumnje da je 2018. zajedno s tadašnjom pomoćnicom, na poticanje četvero suosumnjičenih, nezakonito dijelio višemilijunske bespovratne poticaje.

Horvat je jedini od šestero osumnjičenih koji je uhićen i za kojeg je bio zatražen istražni zatvor.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti