Subota, 20. travnja 2024.

Borna, Gabrijela, Marija i Tena stekli sjajna iskustva na stručnoj praksi u Sloveniji

Učenici su svakodnevno obavljali različite poslove te se stručno usavršavali pod vodstvom mentora

- Oglas -

Završila je druga od tri planirane mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta KA1, a u kojoj sudjeluje Srednja škola Koprivnica.

Riječ je o stručnoj praksi u slovenskim Moravskim Toplicama, a četrnaestodnevnu praksu u hotelu Terme Vivat odradili su Borna Martinec i Gabrijela Zagorščak iz 4.k razreda (hotelijersko-turistički tehničar) te Marija Rimac i Tena Coban iz 4.h razreda (hotelijersko-turistički tehničar).

Učenici su svakodnevno obavljali različite poslove te se stručno usavršavali pod vodstvom mentora čija je glavna zadaća bila pokazati kako funkcionira obiteljski hotel Terme Vivat te kako se znanjem i vještinama uklopiti u svakodnevno poslovanje.

- Oglas -

Zadnji dan mobilnosti učenici su iskoristili za šetnju i obilazak Ptuja.

“U obilasku se učenicima i nastavnici Andreji Draganić pridružio profesor Vedran Šikić koji ih je predvodio do najznačajnijih znamenitosti grada te ispričao o ljepotama i obilježjima ovoga kraja”, poručili su iz koprivničke Srednje škole.

Posjetili su predivan dvorac Ptuj, Slovenski trg na kojem se nalazi Orfejev spomenik, gradsku vijećnicu, a najzanimljivije su im bile tradicionalne karnevalske maske s poznatim kurentima.

Podsjetimo, koprivnička Srednja škola po prvi put sudjeluje u Erasmus+ projektu KA1. Prva mobilnosti održana je u prosincu prošle godine, a praksu su odradile učenice četvrtog razreda Anja Valent i Lucija Delimar (smjer hotelijersko-turistički tehničar) te Patricija Pavlić-Kušenić i Klaudia Fašajić (smjer fizioterapeutski tehničar).

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti