Srijeda, 24. srpnja 2024.

FOTO Učenice koprivničke Srednje škole stekle sjajna iskustva na stručnoj praksi u Sloveniji

"Mentori i zaposlenici iskazali su zadovoljstvo znanjem i radnom etikom naših učenica što je izvrstan pokazatelj da naši nastavnici odlično rade svoj posao", poručili su iz koprivničke Srednje škole

- Oglas -

Koprivnička Srednja škola po prvi put sudjeluje u Erasmus+ projektu KA1, a proteklog je tjedna završila prva od tri planirane mobilnosti u sklopu istog.

Podsjetimo, riječ je o stručnoj praksi u slovenskim Moravskim Toplicama.

Četrnaestodnevnu praksu u hotelu Terme Vivat, u pratnji članica projektnog tima Mateje Marić, Andreje Draganić i Irene Nevjestić, odradile su učenice četvrtog razreda, i to Anja Valent i Lucija Delimar (smjer hotelijersko-turistički tehničar) te Patricija Pavlić-Kušenić i Klaudia Fašajić (smjer fizioterapeutski tehničar).

- Oglas -
Učenice koprivničke Srednje škole u Sloveniji
Izvor fotografije: Srednja škola Koprivnica

Od 27. studenog do 10. prosinca svakodnevno su obavljale različite poslove te se stručno usavršavale pod vodstvom mentora čija je glavna zadaća bila pokazati kako funkcionira obiteljski hotel Terme Vivat te kako se znanjem i vještinama uklopiti u svakodnevno poslovanje.

“U hotelu su radile u dvije smjene te su imale priliku naučiti nešto novo ili proširiti postojeća znanja. Mentori i zaposlenici iskazali su zadovoljstvo znanjem i radnom etikom naših učenica što je izvrstan pokazatelj da naši nastavnici odlično rade svoj posao”, poručili su iz koprivničke Srednje škole.

Učenica koprivničke Srednje škole u Sloveniji
Izvor fotografije: Srednja škola Koprivnica

Učenice su postavljale limfnu drenažu, pripremale obloge za fango terapiju te slanu sobu, vodile vježbe hidrogimnastike, pripremale prostor za opuštajuću kupelj te prostor za hidroterapiju.

Također, isprobale su tibetansku zvučnu masažu, obavljale zadatke u ugostiteljskom objektu za pružanje hrane i pića te postavljale božićne dekoracije, a uz sve to razvijale su komunikacijske vještine te učile slovenski jezik.

Učenica koprivničke Srednje škole u Sloveniji
Izvor fotografije: Srednja škola Koprivnica

“Ovo je izrazito važan trenutak za učenike naše škole jer je cilj ove mobilnosti uspostava trajne suradnje s Termama Vivat i našim učenicima završnih razreda”, istaknula je koordinatorica projekta Ana Prentašić.

- Oglas -

Napomenimo kako je ova praksa omogućena zahvaljujući sredstvima EU, a u veljači i travnju su planirane još dvije mobilnosti.

Ana Prentašić, učenice i Andreja Draganić
Foto: Srednja škola Koprivnica
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti