Subota, 20. srpnja 2024.

Božinović: Više se neće morati u samoizolaciju nakon ulaska u Hrvatsku

Za sve prelaske hrvatske granice bit će potrebno pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

- Oglas -

Božinović je danas objavio odluku o prelasku granice. Hrvatskim državljanima omogućuje se odlazak u inozemstvo, a strani državljani moći će ući u Hrvatsku kada postoje gospodarski interesi ili neodgodivi osobni razlozi.

Za sve prelaske hrvatske granice bit će potrebno pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, no više se neće morati u samoizolaciju nakon ulaska u zemlju.

Objasnio je i da se ta odluka odnosi samo na države članice Europske unije jer u skladu s preporukama EU, zabranjen ulazak iz trećih zemalja na teritorij Unije do 15. lipnja.

- Oglas -

“U sklopu svega toga mogući su posebni bilateralni razgovori s pojedinim državama”, rekao je Božinović.

Što se tiče hrvatskih državljana koji imaju prebivalište u Hrvatskoj ili drugoj zemlji, oni će kroz taj institut i institut nužnih razloga osobne prirode moći ulaziti u Hrvatsku, no morat će se pridržavati epidemioloških preporuka koje će dobiti na graničnom prijelazu.

Božinović je istaknuo i da će otvaranje granice i povoljna epidemiološka situacija olakšati turističke dogovore i omogućiti da se krene s tom važnom gospodarskom djelatnošću.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti