Petak, 22. rujna 2023.

Ministarstvo kulture poziva da se prati popuštanje mjera

Probe i izvedbe moći će se realizirati uz poštivanje preporuka o fizičkom distanciranju, osobnoj higijeni, higijeni prostora i praćenju zdravstvenog stanja

- Advertisement -

Ministarstvo kulture poziva sve dionike kulturnoga sektora, umjetnike, publiku i sve korisnike kulturnih sadržaja na daljnji oprez i nastavak praćenja obavijesti Ravnateljstva civilne zaštite o daljnjem popuštanju mjera vezanih za održavanje kulturnih događaja.

Ministarstvo kulture priopćilo je u subotu kako je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite najavljeno da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objaviti preporuke koje se odnose na daljnje popuštanje mjera vezano uz održavanje probi, kulturnih programa i manifestacija te organizaciju snimanja audiovizualnih i glazbenih sadržaja.

Tako će se, podsjeća se, od ponedjeljka, 11. svibnja moći pristupiti organiziranju proba uz ograničen broj sudionika. Uz suglasnost županijskih stožera već se održavaju manja kulturna događanja na otvorenome, a od 18. svibnja najvjerojatnije će se moći organizirati i kulturna događanja za veći broj sudionika uključujući u zatvorenom prostoru čiji će broj biti precizno određen.

- Advertisement -

Probe i izvedbe moći će se realizirati uz poštivanje preporuka o fizičkom distanciranju, osobnoj higijeni, higijeni prostora, praćenju zdravstvenog stanja, ali i specifičnim mjerama za sve navedene aktivnosti kao što su prodaja i poništavanje ulaznica tijekom održavanja kulturnih programa i manifestacija ili vođenje evidencije o svim osobama koje sudjeluju na snimanjima te korištenju rekvizita, kostima i druge opreme, stoji u priopćenju.

S obzirom pak na važnost odgovornog ponašanja kako bi se očuvala povoljna epidemiološka situacija, Ministarstvo kulture poziva sve dionike kulturnoga sektora, umjetnike, publiku i sve korisnike kulturnih sadržaja na daljnji oprez i na nastavak praćenja obavijesti Ravnateljstva civilne zaštite.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti