Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Buduće sjedište Obiteljskog centra bit će u koprivničkom Kampusu

Projekti su financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda, vrijednosti ukupno 8,5 milijuna kuna

Preporučujemo

U prostorijama Centra za socijalnu skrb Koprivnica održan je sastanak projektnih timova u okviru provedbe projekata „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ i „Obiteljski centar kao mjesto podrške“.

Projekti su financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda, vrijednosti ukupno 8,5 milijuna kuna, a njima se nastoje riješiti infrastrukturna i kadrovska pitanja koprivničkog Obiteljskog Centra, izvijestio je Ured župana.

Ravnatelj Danijel Rušak i predstojnica Podružnice Obiteljskog centra Silvija Čavić na sastanku su nazočne još jedanput upoznali kako se Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pozitivno očitovalo na zahtjev za osiguranjem dodatnih sredstava povezanih s povećanjem cijena infrastrukturnih/građevinskih radova, a potrebnih za rekonstrukciju zgrade u sklopu koprivničkog Kampusa, u kojem bi trebalo biti buduće sjedište Obiteljskog centra.

Na sastanku su analizirane projektne aktivnosti i zaključeno je kako je ponovljeni postupak javne nabave rekonstrukcije zgrade utjecao na vremenske okvire pojedinih projektnih aktivnosti. Zbog toga je na sastanku prilagođavan Plan nabave, a o čemu će se obavijestiti PT 2 kako bi on bio i službeno izmijenjen.

S predstavnicama PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Idom Kovač Očenašek i Tamarom Mikulinjak, koje pružaju stručnu pomoć u provedbi projekata, na sastanku su razmatrana i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje.

Sudionici sastanka razgovarali su i o planovima za naredno razdoblje te su raspoređene zadaće u pogledu budućih aktivnosti. Razmatrani su mogući termini održavanja Početne konferencije za projekt „Obiteljski centar kao mjesto podrške“, a kao najpogodniji ocijenjeni su oni u travnju.

- Advertisement -

Najnovije objave