Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Capak: Intenzivno se razmišlja da se od jeseni ograniče okupljanja

Treba se naučiti na novu normalu, treba intenzivno raditi na smanjivanju. Ne mislimo vraćati karantenu, niti bilo tko u svijetu, istaknuo je Capak

Preporučujemo

Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak rekao je u Dnevniku HRT-a kako se intenzivno razmišlja da se od jeseni ograniče okupljanja.

“Nadamo se da će trend biti silazan, to smo već najavili zadnjih tjedan dana je bio silazan, iako smo imali nekoliko pikova koji su odskočili od prosječne brojke. Mi očekujemo da će se taj trend nastaviti prema dole. To ne znači da ćemo sutra imati 10, ali trend će u svakom slučaju po našim istraživanjima i modelu biti silazan”, rekao je Krunoslav Capak.

Krunoslav Capak je rekao kako je ovo nastavak prvog vala ili rep epidemije.

“Dogodilo nam se popuštanje mjera. Karantena je odlična jer ona drastično smanjuje prijenos koronavirusne infekcije. Međutim, kad smo počeli popuštati mjere, korona je gospodarski i psihološki neodrživa, i popuštanjem mjera nam se dogodilo da se vratio rep epidemije i da imamo veći broj zaraženih” istaknuo je Krunoslav Capak.

“Intenzivno se razmišlja da se od jeseni ograniče okupljanja”

Krunoslav Capak ističe kako se moramo naviknuti na suživot s virusom te kako ove brojke nisu pretjerane, no rado bi da su manje.

“Treba se naučiti na novu normalu, treba intenzivno raditi na smanjivanju. Ne mislimo vraćati karantenu, niti bilo tko u svijetu”, istaknuo je Capak.

“Intenzivno se razmišlja da se od jeseni ograniče okupljanja. Slovenija ima ograničenje na 50. Mi smo imali odličnu situaciju i da smo htjeli osloboditi gospodarstvo i društvene okolnosti. Mi sad nećemo smanjivati tu brojku, ali smo s propisivanjem strožih mjera, s prijavljivanjem okupljanja gdje ima više od 100 ljudi Civilnoj zaštiti, koja onda podliježu nadzoru inspektora civilne zaštite, nastojali dovesti stvari u red”, rekao je Capak te dodao kako je cilj odluka Stožera zaštita života građana.

- Advertisement -

Najnovije objave