Petak, 2. lipnja 2023.

Članovi interventnog tima nagrađeni petodnevnom edukacijom i boravkom na Pagu

Na edukaciji i treningu sudjelovalo je 37 članova županijskog i gradskih interventnih timova Crvenog križa

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju za članove Županijskog interventnog tima. Edukacija je održana, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, od 3. do 7. rujna 2021. godine u Dječjem odmaralištu Križevci u Pagu, priopćeno je iz Crvenog križa.

Članovima gradskih interventnih timova Koprivnice, Đurđevca i Križevca obratile su se Đurđica Trbus predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije i Adela Sočev, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije i GDCK Koprivnica, koje su u svom obraćanju zahvalile svim članovima interventnih timova na dosadašnjem trudu i zalaganju te istaknule veliku važnost volontera u djelovanju društava Crvenog križa naše županije u redovnim djelatnostima te uvjerenje u spremnost svih volontera članova interventnih timova za djelovanje u izvanrednim situacijama.

– Naši volonteri bili su izuzetno aktivni od prvog dana ove godine koju su dočekali na već pomalo zaboravljenom području Sisačko-moslavačke županije koju je pogodio razoran potres protekle godine. Prvih nekoliko mjeseci iznimno mnogo vremena proveli su pomažući tamošnjem stanovništvu, a usporedo s terenom krajem ožujka priključili su se na akcijama masovnog cijepljenja u sportskim dvoranama u sva tri grada. Svi naši volonteri velikog srca odradili su sate i sate volonterskog rada pomažući potrebitima i zajednici u kojoj živimo, stoga su itekako zaslužili petodnevni boravak na Pagu. Vrijeme su iskoristili za prisjećanje na sve aktivnosti, analizu rada i djelovanja interventnog tima te podsjećanje na niz zakona, pravilnika i odredbi koje su vezane uz Crveni križ i volonterstvo. Iskreno zahvaljujemo našim volonterima koji svoje vrijeme poklanjaju onima kojima je to potrebno – rekla je Adela Sočev, ravnateljica.

Na edukaciji i treningu sudjelovalo je 37 članova županijskog i gradskih interventnih timova. Za uspješnu i učinkovitu edukaciju, organizatori su pripremili niz zanimljivih tema:

Adela Sočev, ravnateljica DCK Koprivničko-križevačke županije – Potres u Sisačko-moslavačkoj županiji i djelovanje interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, i ustroj, zadaća i obuka operativnih snaga HCK, Zoran Vinković, dipl. iur. – Etički kodeks Hrvatskog Crvenog križa.

Zdravko Janković, voditelj službe za zdravstvene, socijalne i humanitarne programe u GDCK Koprivnica – Služba traženja – novosti i rad sa stanovništvom s potresom pogođenog područja; Mateja Remetović, stručni suradnik za projekte u GDCK Koprivnica – Izmjene Zakona o volonterstvu i Pravila o upotrebi znaka CK, a Nikola Cik, prof. povijesti – Djelovanje Crvenog križa na području današnje Koprivničko – križevačke županije od početaka do Prvog svjetskog rata.

Dubravka Jaković i Mirela Paša volonterke GDCK Đurđevac – Motivacija za interventno djelovanje, Stjepan Lončar, dipl. ing. sigurnosti – Sudjelovanje članova interventnih timova kao podrška na masovnim cijepljenjima protiv COVID-a 19 i zaštita od požara, Karlo Ganžulić, stručni suradnik za projekte u GDCK Koprivnica – Zakon o humanitarnoj pomoći HCK i Pravilnik o materijalnoj humanitarnoj pomoći i Upute o postupku primanja humanitarne pomoći.

Sofija Paša i Biserka Zobunđija volonterke GDCK Đurđevac – Prva pomoć, obnova znanja, Davor Japec, volonter GDCK Križevci prezentirao je temu- Organizacija smještaja u kriznim situacijama, a Kristijan Kolarek i Zvonimir Šašek, voditelji ŽIT-a i GIT-a. bili su voditelji kondicijske vježbe koja je odrađena odlaskom do vjetrenjača na vrh brda iznad Paga.

Edukacija članova interventnog tima Crvenog križa na Pagu
Upoznavanje s paškim znamenitostima // Foto: Crveni križ Koprivnica

Članovi interventnih timova izrazili su zadovoljstvo što im je omogućena edukacija i razmjena iskustava i ove godine. Prihvatili su poruke edukacije o vrijednosti volonterskog rada, inicijativu za širenje volonterizma i uključivanje novih članova. Slobodno vrijeme proveli su u druženju i upoznavanjem znamenitostima Paga.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti