Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Članovi KUD-a Petar Preradović Dora Jerbić i Jurica Županić sjajno se predstavili na plesnom natjecanju Drmeš-da!

Dora i Jurica izveli su koreografiju pod nazivom 'Klopanec poljka' voditeljice Ivane Manolić te oduševili sve prisutne svojom samouvjerenom izvedbom

- Oglas -

Mladi članovi đurđevačkog Kulturno-umjetničkog društva Petar Preradović Dora Jerbić i Jurica Županić po prvi su put sudjelovali natjecanju plesnih parova u izvođenju hrvatskih narodnih plesova Drmeš-DA!.

Dora i Jurica izveli su koreografiju pod nazivom ‘Klopanec poljka’ voditeljice Ivane Manolić te oduševili sve prisutne svojom samouvjerenom izvedbom.

Jurica Županić i Dora Jerbić
Jurica Županić i Dora Jerbić // Foto: KUD Petar Preradović

“Dora i Jurica pokazali su da nas na ovom natjecanju i dalje čeka svijetla budućnost”, poručili su iz KUD-a Petar Preradović.

- Oglas -

Podsjetimo, natjecanje je održano 7. lipnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a predstavilo se 13 plesnih parova iz Pazina, Šibenika, Knina, Grobnika, Belca, Bjelovara, Delova, Đurđevca, Krapinskih Toplica i Zagreba te pet dječjih parova u revijalnom dijelu iz Belca, Šiljakovine, Sesveta, Vrbovca i Zagreba.

Na natjecanju su sjajan rezultat postigli su članovi KUD-a Petar Preradović Gabrijela Franjić i Borna Šimunic te KUD-a Delovi Klara Mihoković i Sven Kelemen.

Pod vodstvom Kristine Benko Markovica, Gabrijela i Borna su osvojili prvo mjesto koreografijom Rokoko, dok su Klara i Sven izveli Posavski drmeš u koreografiji Zrinke Roksandić te osvojili treće mjesto.

Članovi KUD-a Petar Preradović Gabrijela Franjić i Borna Šimunic osvojili prvo mjesto na plesnom natjecanju Drmeš-DA!

Klara Mihoković i Sven Kelemen iz KUD-a Delovi osvojili treće mjesto na plesnom natjecanju Drmeš-DA!

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti