Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Dobrovoljni darivatelji u lipnju dali 447 doza krvi, Robert Vulić iz Koprivnice i Tomislav Zjačić iz Šibenika ruku spasa pružili 100 puta

Dragocjenu je tekućinu prvi puta dalo 14 darivatelja

- Oglas -

Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji koprivničkog društva Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu održanima u lipnju prikupljeno je 447 doza dragocjene tekućine.

Akcijama je pristupilo 486 darivatelja, prve četiri su se održale u prostorijama Crvenog križa Koprivnica, dok se zadnjeg dana, na Svjetski dan darivatelja krvi (14. lipnja), održala u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek.

Adela Sočev, Robert Vulić i kćeri
Adela Sočev, Robert Vulić i kćeri // Foto: GDCK Koprivnica

Lipanjske su akcije obilježile i dva jubilarna davanja.

- Oglas -

Ruku spasa za nečiji život pružio je Robert Vulić iz Koprivnice, inače i volonter koprivničkog društva Crvenog križa te Tomislav Zjačić iz Šibenika koji je izrazio želju da svoju stotu dozu krvi daruje točno na Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krv, i to u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici.

Crveni križ Koprivnica dobio novog jubilarca, Robert Vulić dao krv 100 puta

Naime, dr. Tomislav Bardek je Tomislavov pradjed, po kojem je dobio i ime, te je zbog te činjenice i odlučio darivati svoju 100. dozu krvi u bolnici koja nosi ime njegova pradjeda.

Također, dragocjenu je tekućinu prvi puta dalo 14 darivatelja krvi.

- Oglas -

“Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi. Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje će se održati od 15. do 19. srpnja”, poručili su iz Crvenog križa Koprivnica.

Tomislav Zjačić darovao krv 100. put, i to u koprivničkoj bolnici koja nosi ime njegova pradjeda

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti