Nedjelja, 25. veljače 2024.

Crtež učenika OŠ Đurđevac Karla Sabolića nagrađen na Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa

Nagrade koje su otišle u razne dijelove Hrvatske uručio je Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Njegova Ekselencija ISO Masato

- Oglas -

Nedavno su u organizaciji Hrvatskoga školskog muzeja i Veleposlanstva Japana dodijeljene diplome autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa.

Od pristiglih 11.607 radova iz 59 zemalja iz čitavoga svijeta, izloženo je i nagrađeno njih 520, a među kojima je i rad učenika 8.e razreda Osnovne škole Đurđevac Karla Sabolića.

Na svečanosti u galeriji zagrebačkog Hrvatskog školskog muzeju uz Karla je bio i njegov mentor Zoran Vidaković.

- Oglas -
Nagrađeni crtež Karla Sabolića i diploma
Nagrađeni crtež Karla Sabolića i diploma // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Nagrade koje su otišle u razne dijelove Hrvatske uručio je Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Njegova Ekselencija ISO Masato.

“U suradnji s Veleposlanstvom Japana Hrvatski školski muzej dugi niz godina sudjeluje u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa koja se održava svake druge godine. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta”, pojasnio je ravnatelj đurđevačke Osnovne škole Danijel Domišljanović te čestitao Karlu i njegovom mentoru na velikom likovnom uspjehu.

Karlo Sabolić i mentor
Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Raduje nas svaki uspjeh naših učenika i naših mladih, pogotovo kad je postignut na svjetskoj razini. To nas u Đurđevcu obavezuje da činimo sve da mladi imaju najbolje uvijete za život i rad te kako bi se bez opterećenja mogli posvetiti svojim kreativnostima i postizati što bolje uspjehe”, istaknuo je gradonačelnik.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti