Petak, 3. prosinca 2021.

Deset igračica Podravke u reprezentativnim akcijama

Izbornik Nenad Šoštarić iz Podravke Vegete pozvao je tri igračice. To su Ana Turk, Elena Popović i Larissa Kalaus, dok je na pričuvnom popisu Korina Karlovčan

Preporučujemo

U ponedjeljak se u Zagrebu okupila ženska rukometna reprezentacija koja je potom otišla u Poreč na pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se u Španjolskoj održava od 1. do 19. prosinca.

Izbornik Nenad Šoštarić iz Podravke Vegete pozvao je tri igračice. To su Ana Turk, Elena Popović i Larissa Kalaus, dok je na pričuvnom popisu Korina Karlovčan. Na popisu stručnog vodstva su tehnička direktorica reprezentacije Ljerka Vresk te trenerica Snježana Petika.

Dijana Mugoša priključila se reprezentaciji Crne Gore, dok su Bianca Bazaliu i Julija Dumanska otišle na pripreme rumunjske reprezentacije.

Tijekom jednotjednih priprema u Poreču, reprezentacija će odigrati i dva prijateljska susreta protiv Slovenije. Prvi je na rasporedu danas i bit će zatvorenog tipa. Drugi se igra u subotu u 19 sati i moći ćete ga pratiti u izravnom prijenosu na RTL Televiziji.

Hrvatske rukometašice
Hrvatske rukometašice uoči puta u Porečl // Foto: HRS

Hrvatska je nakon punih deset godina izborila nastup na Svjetskom prvenstvu. Ždrijeb joj je dodijelio Brazil, Paragvaj i Japan kao suparnike u prvom krugu.

Prva utakmica je s Brazilom 2. prosinca u 18 sati. Dva dana kasnije u istom terminu suparnik je Paragvaj, potom 6. prosinca Hrvatska igra s Japanom. Tri najbolje ekipe iz svake skupine prolaze dalje. Grad domaćin naše skupine je Castellon de la Plana.

Izbornik hrvatske ženske kadetske reprezentacije Nenad Smiljanec pozvao je na novo kontrolno okupljanje 21 igračicu u razdoblju od 29. studenoga do 5. prosinca. Kadetkinje su ljetos bile pete na Euru u Crnoj Gori, a na popisu je i dosta novih igračica. Iz Podravke su pozvane Nika Galinec, Lana Strugar, Tena Megerle i Ema Balaško, dok je na pričuvnom popisu Dunja Međurečan.

Najnovije objave