Petak, 3. prosinca 2021.

Koprivničko-križevačka županija podržala akciju obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Akciju je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u suradnji s partnerskom udrugom HERA Križevci

Preporučujemo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u četvrtak je ispred đurđevačke tržnice održana javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Akciju je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u suradnji s partnerskom udrugom HERA Križevci, a podržao ju je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama // Foto: kckzz.hr

Zamjenik Ljubić je posjetio štand na kojem su predsjednica Verica Rupčić s članovima Povjerenstva i predsjednica udruge HERA Marina Švagelj Jazić sa suradnicama, građanima dijelile informativne letke i informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku.

Također, upozorile su da je prema poznatim podacima, u Hrvatskoj svakih 15 minuta zlostavljana jedna žena te uputile apel kako je važno zaustaviti ignoriranje i umanjivanje nasilja nad ženama, a posebice tretiranje nasilja kao privatnog problema žena žrtava nasilja.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama // Foto: kckzz.hr

Javna akcija koju su podržale i županijske pročelnice Maja Blažek i Ljubica Belobrk Flamaceta te sudac Općinskog suda Koprivnica i voditelj Stalne službe u Đurđevcu Dario Kuzmić dio je aktivnosti programa NISI SAMA – unapređenje usluga osnaživanja i savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Najnovije objave