Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Detalji teške nesreće: vozačica (21) prešla na suprotnu stranu ceste i skrivila sudar, poginuo 33-godišnjak

Od 23.56 do 4.25 sati Županijska cesta broj 2003 na mjestu događaja bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilazno

- Oglas -

Kao što smo izvijestili, strašna prometna nesreća dogodila se u ponedjeljak oko 23.30 sati u Ulici dr. Ante Starčevića u Peklenici.

Mlada vozačica (21) je upravljala osobnim automobilom austrijskih registarskih oznaka. Vozilom se nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, tako da ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

Kako je priopćila Policijska uprava međimurska, 21-godišnjakinja je zbog toga u blagom zavoju vozilom djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je vozilom udarila u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Uslijed udara došlo je do zanošenja vozila te silaska stražnjih dijelova vozila izvan kolnika.

- Oglas -

Na mjestu događaja utvrđena je smrt 33-godišnjeg muškarca.

U osobnom automobilu austrijskih registarskih oznaka nalazilo se dijete koje je bilo propisno smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, dok vozači za vrijeme vožnje nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, priopćila je policija.

Vozačica i dijete su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je vozačica zadržana na liječenju te je i sama zadobila ozljede opasne po život, dok dijete nije zadobilo ozljede.

Očevid je provela zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz prisutnost sudskog vještaka i pomoć policajaca te je određena sudska obdukcija preminule osobe.

Nadalje, oba su vozila vučnom službom prevezena u dvorište policije, a od 23.56 do 4.25 sati Županijska cesta broj 2003 na mjestu događaja bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilazno.

- Oglas -

Protiv 21-godišnje vozačice će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija.

UPRAVO JAVLJA POLICIJA U stravičnom sudaru poginuo muškarac, dvije osobe hitno su prebačene u bolnicu

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti