Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Dijete stradalo u prometnoj nesreći zbog nepažnje vozača auta koji se zabio u kuću

26-godišnjak je u automobilu prevozio dijete koje nije bilo smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici te 24-godišnju putnicu

- Advertisement -

U prometnoj nesreći koja se dogodila 13. rujna u Novom Selu na Dravi teške tjelesne ozljede zadobila je 24-godišnjakinja, dok je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede opasne po život.

Naime, nesreća se dogodila oko 12.40 sati na raskrižju Prvomajske ulice i Ulice dr. Vinka Žganca.

“Slovenski državljanin (26) upravljao je osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka kolnikom Ulice dr. Vinka Žganca te dolaskom do raskrižja s Prvomajskom ulicom, vozilo u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti”, stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske.

- Advertisement -

Uslijed opisane situacije, 26-godišnjak je automobilom djelomično sišao izvan kolnika te prednjim dijelom automobila udario u zid kuće.

Nadalje, u automobilu je prevozio dijete koje nije bilo smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici te 24-godišnju putnicu.

Vozilom hitne medicinske pomoći 24-godišnjakinja i dijete prevezeni su u čakovečku Opću bolnicu gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

“U utorak su zaprimljene prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec iz kojih je vidljivo da je u prometnoj nesreći koja se dogodila 13. rujna u Novom Selu na Dravi 24-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede, a dijete teške tjelesne ozljede opasne po život”, stoji u policijskom priopćenju.

Protiv 26-godišnjaka će se zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti